Del Potro hoopt op verrassing tijdens Roland Garros 2017

Drie maanden na zijn knappe overwinning op Marin Cilic, wat zijn land Argentinië de Davis Cup 2016 opleverde, is Juan Martin Del Potro weer terug op de ATP-Tour. De ‘Toren van Tandil’ hoopt dat 2017 het eerste blessurevrije jaar sinds tijden wordt.

‘’Ik hoop dat ik voor 100% fit blijf in het gehele seizoen’’, aldus Del Potro. ‘’Ik ben erg tevreden over het tennisjaar 2016. Ik speelde slechts 12 toernooien, maar slaagde er wel in om in de top 40 te eindigen. Hierdoor kan ik dit jaar de volgende stap maken en dichter bij de wereldtop eindigen.’’

Rustige opbouw van het seizoen

Del Potro maakte met zijn team een bewuste keuze om de eerste maanden van het seizoen over te slaan. Hierdoor miste hij de voorbereidingstoernooien in Oceanië en ook de Australian Open 2017. ‘’In tegenstelling tot afgelopen jaren heb ik er ditmaal voor gekozen om zowel fysiek als psychisch 100% fit aan het seizoen te beginnen. Hopelijk draagt dit bij aan een seizoen zonder blessureleed.’’

Del Potro op Roland Garros

Voor de inmiddels 28-jarige Del Potro wordt het zijn eerste deelname aan Roland Garros sinds 2013. Vier edities lang was hij vanwege blessureleed afwezig op het grootste graveltoernooi ter wereld. Zijn debuut in Parijs maakte hij in 2006, toen hij in de openingsronde verloor van voormalig winnaar Juan Carlos Ferrero.

‘DelPo’ kende zijn beste editie in 2009, toen hij tot de halve finale wist te geraken. In deze halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in Roger Federer, die later zijn eerste titel pakte op het gravel in Parijs. Drie jaar later wist Del Potro ook nog de kwartfinale te bereiken, waarna blessureleed jarenlang roet in het eten gooide.

Wedden op Roland Garros

Bookmaker 888sport verwacht niet dat Del Potro mee gaat doen om de prijzen in Parijs. Een eindzege van de Argentijn staat genoteerd voor @34.00. Spelers die wel mee gaan doen voor de titel op Roland Garros zijn Novak Djokovic @2.65, Rafael Nadal @3.75 en Andy Murray @4.50. Stan Wawrinka @10.00 en Roger Federer @13.00 worden gezien als gevaarlijke outsiders. Meer: wedden op tennis.