Favorietenrol Rafael Nadal voor Roland Garros bevestigd

Het Masterstoernooi in Monte Carlo nadert zijn slotronden. Het ziet er op het gravel van Monaco goed uit voor Rafael Nadal, zeker nadat donderdag Andy Murray werd uitgeschakeld. Het bevestigt Nadals favorietenrol voor Roland Garros.

‘s Werelds nummer 1 Andy Murray heeft van de zogeheten big four de minst aansprekende resultaten behaald op het gemalen baksteen. Toch is hij zeker geen prutser op gravel, al duurde het tot 2015 voordat hij eindelijk eens een finale op die ondergrond bereikte. Maar inmiddels is de Schot wel tweevoudig masterswinnaar op gravel en speelde hij vorig jaar de finale van Roland Garros.

Rafael Nadal gaat Roland Garros winnen

Roland Garros voorspelling Tennis GettyIn Monte Carlo kwam Murray na zes weken revalidatie (elleboogblessure) zonder succes terug. Albert Ramos klopte hem in de tweede ronde in drie sets. Ook Stan Wawrinka, in 2015 de sterkste op Roland Garros, ging voor de bijl. Zijn beul was Pablo Cuevas, een echte gravelspecialist. Aangezien Roger Federer absent is en tot de Franse Open vermoedelijk alle gravelbanen mijdt en Novak Djokovic ook nog niet de oude is, ligt de weg naar de titel open voor Rafael Nadal.

De Spaanse gravelkoning maakte donderdag korte metten met het Duitse talent Alexander Zverev (6-1 6-1) en kan in het groothertogdom gaan werken aan zijn ranking. Een hogere ranking is tenslotte gunstig als weldra de plaatsingslijst voor Roland Garros wordt opgesteld. Een plekje bij de eerste vier is het doel, zodat hij de drie anderen van de big four pas minstens in de halve finale kan treffen.

Voorspellingen tennis

Momenteel is Nadal de nummer zeven van de wereld. Als hij deze masters wint, ligt plek vijf voor het grijpen. Vervolgens liggen er nog punten voor hem klaar in Barcelona, de masters in Madrid en de masters in Rome, voordat op 28 mei Roland Garros aanvangt. Vorig jaar won Nadal Monte Carlo en Barcelona, dus vooral in Madrid (halve finale) en Rome (kwart) kan hij puntenwinst behalen.

Rafael Nadal kan in Parijs zijn tiende Roland Garros-titel behalen. Momenteel staat Nadal op een notering van 2.60 bij bookmaker 888sport, Novak Djokovic noteert 4.00 en Andy Murray 5.00. Roger Federer is door een gebrek aan gravelritme @15.00 gezet. Lees ook: wedden op tennis.