Finale Wimbledon 2016 vandaag LIVE: Serena Williams – Angelique Kerber

Finale Wimbledon 2016 vandaag. Zaterdag om 15:00 uur (NL tijd) starten Serena Williams en Angelique Kerber aan de finale van Wimbledon 2016. De Amerikaanse powerhitter was al zes keer de beste op het Londense gras, de Duitse versloeg Williams echter begin dit jaar in de finale van het Australian Open.

De 28-jarige Angelique Kerber is geen onbekende in de eindfases van de grand slams. In 2012 bereikte ze voor het eerst de laatste acht, op Roland Garros, waarna ze hetzelfde jaar ook de halve finale van Wimbledon bevolkte. Vervolgens kwamen er nog een kwartfinale op Wimbledon 2014 en dus de titel in Australië. Maar sinds die doorbraak in 2012 waren er ook zeven uitschakelingen voor de vierde ronde van een slam.

Serena Williams – Angelique Kerber

Dat gebrek aan stabiliteit past eigenlijk niet bij haar spel, want Kerber is een counterpuncher die niet streeft naar winners, maar vooral tracht de bal lang in het spel te houden. Weinig risico’s nemen dus en bereid zijn heen en weer te rennen. Daar heeft ze de juiste benen voor, Kerbers bovenbenen lijken wel die van een baanwielrenner. Ook opmerkelijk is dat ze een linkshander is, maar dat buit ze niet echt uit, want dan zou ze vaker aanvallende slagen moeten slaan.

Kerber houdt dus van rallys en raakt veel vaker dan de gemiddelde speelster verzeild in slagenwisselingen die minstens negen hits duren. Serena is tegenovergesteld. Zij wil het punt zo snel mogelijk afmaken en heeft daartoe ook de wapens in huis: een mokerslag van een opslag, of als ze niet serveert, dodelijk diepe returns.

Al drie slams op rij is Serena Williams over de voorlaatste of laatste horde gestruikeld. Het zal deels te maken hebben met de druk om de 22e slamtitel binnen te slepen, waarmee ze op gelijke hoogte komt met Steffi Graf.

Williams won vijf van de zeven vorige duels tegen Kerber en in die zeven partijen won ze 84 procent van haar opslaggames. Kerber slaagde daar 67 procent van de gevallen in. In Australië waren er in totaal negen breaks, maar op gras zal Kerber veel meer moeite hebben om door de Amerikaanse raketten heen te komen.

Wedden op Wimbledon

Programma Wimbledon vandaag

Kijk LIVE stream Wimbledon bij bookmaker KroonCasino

15:00 uur: Serena Williams – Angelique Kerber