Loting Roland Garros 2016: snelle clash Novak Djokovic en Rafael Nadal

Loting Roland Garros 2016. De loting voor Roland Garros is verricht. De als eerste geplaatste Novak Djokovic en negenvoudig kampioen Rafael Nadal bevinden zich in de bovenste helft. Oftewel: de twee belangrijkste titelkandidaten kunnen elkaar al in de halve finale treffen.

Loting Roland Garros – Igor Sijsling lucky loser

Voor Igor Sijsling had de vrijdag toch nog goed nieuws in petto. De Nederlander verloor kansloos in de derde kwalificatieronde en leek dus klaar te zijn in Parijs. Maar nadat een paar spelers zich terugtrokken uit het hoofdtoernooi, stroomde de 28-jarige Amsterdammer toch nog als lucky loser door naar de eerste ronde. Hij treft daar Adrian Ungur, een 31-jarige Roemeen.

Roger Federer zegt af, Nadal nu 4e geplaatst

Door de afzegging van Roger Federer schoof Rafael Nadal door van plek vijf op de plaatsingslijst naar plek vier. Dat leek een voordeeltje. De Spanjaard kan dan immers niet al in de kwartfinale gekoppeld worden aan iemand uit de top vier. Maar heel misschien zou Nadal toch liever in de positie van Kei Nishikori verkeren. De Japanner, nu als vijfde geplaatst, is juist wel in de onderste helft van het schema geplaatst en kan daardoor Djokovic pas in de finale ontmoeten.

Maar we lopen op de zaken vooruit en daar hebben tennissers een gezonde hekel aan. Tijdens persconferenties ontwijken ze halsstarrig elke vraag over opponenten die ze later in het toernooi kunnen treffen. Toch zal de Serviër inmiddels heus wel weten, dat hij in de vierde ronde David Ferrer kan treffen. De taaie Spanjaard, ex-finalist op het Roland Garros grand slam, lijkt echter op zijn 34e toch eindelijk gevoelig te raken voor slijtage.

Durf jij wel voorspellingen te doen? Zie hier de favorieten van de bookmakers: wedden op tennis. De inzet van een tientje kan je al een leuke winst opleveren.

Andy Murray ‘makkie’ richting halve finales

De als tweede geplaatste Andy Murray wordt in zijn kwart van het tennis schema door weinig gevaarlijke gravelklanten omringd. De weg naar de halve finale ligt dus vrij open voor de Schot. De hoogst geplaatste spelers, na Murray, in dat kwart zijn Richard Gasquet en Nishikori. De Fransman is in Grand Slam toernooien altijd wel goed voor een vierde ronde of kwartfinale, maar is vrij machteloos tegen de big four. En Kei Nishikori heeft moeite met partijen snel afronden, wat hem op gravel extra snel kan opbreken, zeker als hij in de kwartfinale al vier partijen in de benen heeft.

Loting Roland Garros 2016

Nederlanders in de eerste ronde

Robin Haase – Jack Sock (23)
Igor Sijsling – Adrian Ungur
Thiemo de Bakker – Guillermo Garcia-Lopez
Kiki Bertens – Angelique Kerber (3)

Zie hier de complete draw: loting Roland Garros grand slam 2016