Programma Australian Open: Roger Federer – Kei Nishikori live

Roger Federer – Kei Nishikori. In de vierde ronde van het Australian Open treffen de als zeventiende geplaatste Roger Federer en als vijfde geplaatste Kei Nishikori elkaar. De winnaar staat in de kwartfinale vermoedelijk tegenover Andy Murray.

Federer ondervindt bij deze Aussie Open hoe het is om niet in de tennis top vier van de wereld te staan. Dat zijn de vier spelers die bij het maken van het speelschema van een toernooi elk een eigen kwart krijgen toebedeeld. Daardoor kunnen ze elkaar pas in de halve finale en finale tegenkomen.

Australian Open 2017

Maar de Zwitser speelde sinds Wimbledon 2016 geen competitieve match meer, zakte af op de ranglijst en moest daarom in de derde ronde al tegen Tomas Berdych (tiende) aantreden.

En dat deed Roger Federer voortreffelijk. Het was pijnlijk hoe weinig de Tsjech had in te brengen. Tomas Berdych staat sowieso al niet bekend als een “big match player”, want hij dringt vaak genoeg door tot kwartfinales en halve finales, maar verzuimt zo vaak om de stap naar de ultieme match en titels te zetten.

En dit was nog maar de derde ronde. Hij kreeg totaal geen grip op de eerste opslag van Federer, die liefst 95 procent van de punten daarop won. Hij hoefde geen enkel breakpoint weg te werken en won met 6-2 6-4 6-4.

Roger Federer – Kei Nishikori

Voor de 27-jarige Kei Nishikori was 2016 een redelijk succesvol jaar. Een kwartfinale op het Australian Open en halve finale op het US Open leverden voor de Japanner de meeste rankingpunten op en in de twee slams daartussen bereikte hij de vierde ronde.

Inmiddels staat hij al 2,5 jaar non-stop in de top tien en heeft hij dit jaar al een finaleplek in Brisbane bereikt. Maar de vraag is of hij het niveau van 2014 weer kan bereiken. Toen stond hij in de finale van het US Open en won hij elf van zijn achttien duels tegen toptienspelers.

In de twee jaar daarna was de sympathieke en hardwerkende Nishikori minder succesvol tegen zijn collega’s uit de elite. Hij won elf van de 34 confrontaties met de top tien. In rally’s rent hij zich rot en zijn shotmaking is uitmuntend. Zwak punt is de opslag, die simpelweg niet hard genoeg doorkomt om punten snel af te kunnen maken.

Voorspellingen tennis

Dit wordt de zevende ontmoeting tussen Roger Federer en Kei Nishikori en de Zwitser leidt met 4-2 en 3-1 op hardcourt. Federer staat bij bookmaker 888sport tegen Nishikori op 1.59 en de Japanner op 2.35. Een bet die veilig oogt, is dat er minstens vier sets worden gespeeld. De over 3,5 set weddenschap noteert 1.48. Lees wedden op tennis voor bets op de titelfavorieten.

Kijk live stream Australian Open bij Kroon Sport