Roger Federer last rustpauze in tot Roland Garros 2017

Roland Garros 2017. Roger Federer is bezig aan een uitstekend seizoen. De Zwitser won de Australian Open en de grote toernooien van Miami en Indian Wells. Het is echter de vraag of hij deze vorm door kan trekken tijdens Roland Garros.

De inmiddels 35-jarige Zwitser staat namelijk niet bekend als een speler die goed uit de voeten kan op het gemalen baksteen. Federer heeft namelijk veel moeite met het verwerken van zware spinballen. Daarnaast speelt de fysieke belasting van tennis op gravel een rol in zijn afkeer van gravel.

Toch wist Federer vijf keer de finale van Roland Garros te bereiken. Dit leverde hem één titel op, namelijk in 2009. Toen was de Zwitser in de finale te sterk voor oud-speler Robin Soderling, die de finale bereikte door onder meer Rafael Nadal te verslaan.

Geen toernooien tot Roland Garros

Federer wil geen enkel risico nemen in de aanloop naar Roland Garros. Vorig jaar moest hij namelijk verstek laten gaan wegens een blessure. De Zwitser heeft dan ook laten weten dit jaar geen voorbereidingstoernooi te spelen, zoals bijvoorbeeld het Master-toernooi in Madrid.

‘’Ik ben geen 24 jaar meer’’, vertelde ‘The FedExpress’. ‘’Ik heb nood aan rust, mijn lichaam moet goed behandeld worden. Ik heb tijd nodig om me voor te bereiden. De fans zullen moeten wachten tot Roland-Garros om me terug te zien spelen. Ik werk nu volledig naar Parijs toe, maar wil ook aan een goede conditie werken voor het de grastoernooien en hardcourttoernooien nadien. Die zijn heel belangrijk voor mij.’’

‘’Ik wil gezond blijven en me goed voelen op het veld. Dan kan ik het tennis van de afgelopen weken produceren. Als ik niet zo goed in mijn vel zou zitten, had ik hier nooit in de finale gestaan tegen Rafael Nadal.’’

Wedden op Roland Garros

bookmaker 888sport verwacht niet dat Federer @14.00 in staat is om zijn tweede Roland Garros titel in de wacht te slepen. De bookmaker tips Nadal @2.60 en Novak Djokovic @4.00 als de twee grote favorieten voor de eindzege. Daarnaast staat een toernooioverwinning van Nederlander Robin Haase genoteerd voor @1001.00x de inleg. Lees ook: wedden op tennis.