Roland Garros 2017 Zverev en Kyrgios: beloftes waarmaken

Roland Garros 2017. Novak Djokovic en Rafael Nadal zijn de twee grote namen die de meeste kans lijken te maken op de eindzege tijdens de French Open 2017. Naast deze toppers zijn er ook opkomende grote talenten die een gooi willen doen naar de titel.

Alexander Zverev en Nick Kyrgios zijn twee van deze talenten. De pas 19-jarige Zverev kende vorig jaar zijn grote doorbraak, door het behalen van meerdere halve finales op de ATP-Tour en het winnen van het ATP Sint Petersburg. Door deze prestaties is de Duitser (het jongere broertje van Misha Zverev) terug te vinden op de twintigste plaats van de ATP ranglijst.

Nick Kyrgios presteert sterk

Nick Kyrgios draait al langer mee op de wereldtour. De carrière van de 21-jarige Australiër wordt gekenmerkt door vele ups en downs. Echter, sinds vorig jaar lijkt de huidige nummer zestien van de wereld zijn tenniscarrière iets serieuzer te nemen. Dit leverde hem drie ATP-titels op en hij wist op iedere Grand Slam minimaal de derde ronde te bereiken. Ook in de huidige jaargang presteert hij sterk, aangezien hij al twee keer wist te winnen van Novak Djokovic.

Zverev en Kyrgios staan binnen de tenniswereld vooral bekend op hun harde service en sterke groundstrokes. Ideaal spel voor op snelle banen, zoals gras, hardcourt en indoor. Op gravel, de ondergrond van Roland Garros, wordt om een ander soort spel gevraagd aangezien gravel bekend staat als een trage baansoort.

Voorspellingen tennis op gravel

Ondanks deze ‘handicap’ liet Zverev vorig jaar al zien toch uit de voeten te kunnen op gravel. Hij wist de halve finale in München te bereiken en was verliezend finalist in Nice. Ook Kyrgios presteert redelijk op deze ondergrond, al won hij al zijn grote titels dusver op hardcourt en indoor.

Zverev en Kyrgios hopen op korte termijn mee te doen om de grootste prijzen binnen het tenniscircuit. Echter, gezien de ondergrond en het wedstrijdformat lijkt een Grand Slam titel nog iets te vroeg te komen. Als we bookmaker 888sport moeten geloven, dan zal de Roland Garros titel gewonnen worden door Djokovic of Rafael Nadal. Durf je een tientje in te zetten op een van deze twee dan pak je met een juiste voorspelling respectievelijk €27,50 of €35,00. Lees ook: wedden op tennis.