Speelschema Wimbledon 2016 vandaag: Igor Sijsling – Jiri Vesely

Programma Wimbledon 2016. Vandaag speelt Igor Sijsling op het gras van Wimbledon tegen Jiri Vesely. De partij op court 14 begint naar schatting rond 17:00 uur. Maandag vonden Kiki Bertens en Robin Haase beide een weg naar de tweede ronde.

Kiki Bertens en Robin Haase winnen eerste ronde

Robin Haase had zijn handen vol aan de Argentijn Diego Schwartzman. De gravelspecialist dwong de Hagenaar tot een vijfsetter: 2-6, 6-2, 6-3, 2-6, 7-5. Het was Haases eerste gewonnen vijfsetter op een grand slam, na zeven eerdere nederlagen.
Veel eenvoudiger kwam de winst van Kiki Bertens versus Jelena Ostapenko tot stand. De 24-jarige Bertens won met 6-3 6-2. Ze stond slechts een uur op de baan en ging vier keer door de opslag van de Letse heen. Zelf stond ze alleen haar eerste servicegame af.

Wimbledon vandaag: Igor Sijsling – Jiri Vesely

De 28-jarige Igor Sijsling heeft met drie foutloze partijen in het kwalificatietoernooi zijn plek in het hoofdschema van Wimbledon afgedwongen. De Amsterdammer stond geen set af – toegegeven, wel tegen jongens van buiten de top 200. De Tsjech Vesely is een grote stap opwaarts qua kwaliteit. Hij staat 64e op de ATP-ranking en stond twee jaar terug in de derde ronde van Wimbledon.

De 22-jarige Vesely heeft tot nu toe acht graspartijen op ATP-niveau gespeeld en won de helft. Sijsling won tien van zijn 22 grasduels in ATP-toernooien. Zijn grootste prestatie op die ondergrond was op Wimbledon 2013, toen hij Milos Raonic uitschakelde. Tegen mannen uit de top vijftig won Sijsling vier van de twaalf graspartijen.

Op gras zijn deze twee elkaar nog niet tegengekomen, wel op hardcourt en gravel. Vesely won beide keren (in 2014). De Tsjech heeft nog geen grote sprongen gemaakt in zijn loopbaan. Wel won hij begin vorig jaar al zijn eerste ATP-toernooi, in Auckland. De opslag is uiteraard een wapen van de 1.98 meter lange speler. Wat percentage gewonnen opslaggames betreft, is hij dit jaar de 24e beste.

Wedden op Wimbledon

Speelschema Wimbledon 2016

Centre court, start 14:00 uur (NL tijd)
Serena Williams – Amra Sadikovic
Liam Broady – Andy Murray
Caroline Wozniacki – Svetlana Kuznetsova