WTA Finals 2016: Radwanska wil via Pliskova naar halve finale

WTA Finals 2016. Agnieszka Radwanska speelt vrijdag 28 oktober haar derde en laatste groepswedstrijd tegen Karolina Pliskova. De winnares van dit duel mag zich gaan opmaken voor een plaats in de halve finale van de WTA Finals 2016.

Radwanska begon de WTA Finals met een nederlaag in drie sets tegen Kuznetsova. Vervolgens wist de Poolse in straight sets af te rekenen met Muguruza Blanco. Tegenstander Pliskova wist dezelfde resultaten te boeken: een nederlaag tegen Kuznetsova en een overwinning tegen de Spaanse.

Op basis van het verleden lijkt Radwanska de grote favoriet voor de zege en een plaats bij de laatste vier. De huidige nummer drie van de wereld wist namelijk alle zes de voorgaande confrontaties met Pliskova te winnen. De 24-jarige Tsjechische slaagde er niet eens in om ook maar één set te winnen.

Muguruza Blanco – Kuznetsova

De tweede wedstrijd in de witte groep gaat tussen Garbine Muguruza Blanco en Svetlana Kuznetsova. Deze partij zal echter alleen voor de statistieken afgewerkt worden. De 31-jarige Kuznetsova is al zeker van de volgende ronde en voor de Spaans is het toernooi, ongeacht een overwinning, al voorbij.

Het is dus de vraag hoe diep de twee dames willen gaan voor een overwinning. Kuznetsova zal in een flow willen blijven, maar zal geen onnodige risico’s willen nemen met het oog op haar halve finale. Muguruza Blanco zal daarentegen het toernooi graag af willen sluiten met een overwinning.

Kerber en Cibulkova naar halve finales

Angelique Kerber en Dominika Cibulkova hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals 2016. Topseed Kerber eindigde als nummer één in de groep, met drie gewonnen wedstrijden en een setsaldo van 6-0. Cibulkova had meer geluk, aangezien de resterende drie speelster allemaal van elkaar wisten te winnen. De Slowaakse had een beter setsaldo dan haar concurrenten, waardoor ze nog zicht heeft op de titel in Singapore.

Wedden op WTA Finals 2016

Bookmaker 888sport heeft Radwanska @1.39 aangewezen als favoriet voor het duel tegen Pliskova @3.05. Wij denken ook dat de Poolse gaat winnen en met 2-0 in sets om precies te zijn @1.95. In het tweede duel wijzen wij Kuznetsova @1.97 aan als winnares, aangezien zij in een betere vorm verkeerd dan Muguruza Blanco @1.85.

Programma WTA Finals 2016 vrijdag 28 oktober

10.00 uur: Garbine Muguruza Blanco – Svetlana Kuznetsova
13.00 uur: Agnieszka Radwanska – Karolina Pliskova