1e Roland Garros 2013: Serena Williams – Anna Tatishvili

Serena Williams (2)Serena Williams, de huidige nummer één van de wereld, staat op zondag 26 mei tegenover Anna Tatishvili (WTA-83). Deze wedstrijd staat om 12.15 uur gepland op het Court Philippe Chatrier.

Williams zal erop gebrand zijn om een goede prestatie neer te zetten in Parijs. Vorig jaar verloor ze al in de eerste ronde. Dit was tevens de eerste keer dat ze in de openingsronde van een ”Slam” verloor.

De 23-jarige Georgische boekte nog nooit een overwinning in het hoofdtoernooi van Roland Garros. In 2009 en 2010 strandde ze in de kwalificaties en de afgelopen twee jaar verloor ze in de eerste ronde.

De 31-jarige Amerikaanse is dit jaar nog foutloos op gravel. In Charleston, Madrid en Rome sloot ze het toernooi als winnares af. Tatishvili won tot dusver slechts twee duels op gravel, hier had ze zeven wedstrijden voor nodig.

Williams is dan ook de grote favoriet voor een plaats in de tweede ronde. Tatishvili wordt niet sterk genoeg geacht om de Amerikaanse voor het tweede achtereenvolgende jaar na de eerste ronde naar huis te sturen.

Voorbeschouwing: Venus Williams – Urszula Radwanska

Serena’s oudere zus Venus (WTA-30) maakt vandaag ook haar opwachting op het grootste graveltoernooi ter wereld. Ze gaat om 15.15 uur spelen tegen de Poolse Urszula Radwanska (WTA-37).

Williams, verliezend finaliste in 2002, en Radwanksa hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het Poolse gravel in Warsaw, was de 32-jarige Williams met 6-3 en 6-3 te sterk voor het jongere zusje van Agnieszka Radwanska.

Ook voor dit duel wordt de ervaren Amerikaanse gezien als grootste kanshebber voor de zege. Toch kan een stunt van Radwanska niet geheel uitgesloten worden.

Verdien geld dankzij de ”Williams Sisters”

Naast het volgen van de wedstrijd van de ”Williams Sisters”, kunt u ook geld verdienen dankzij de Amerikaanse zusjes. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen.