1e ronde ATP-toernooi Houston: John Isner vs Ryan Harrison

ATP HoustonJohn Isner (ATP-23) speelt op dinsdag 9 april zijn eerste ronde wedstrijd op de US Men’s Clay Court Championships. Het boomlange servicekanon staat in de openingsronde tegenover zijn landgenoot Ryan Harrison (ATP-93). Beide heren verschijnen om 02.20 uur Nederlandse tijd op het gemalen baksteen in Houston.

Isner en Harrison hebben in het verleden al drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste twee ontmoetingen werden gewonnen door ”marathonman” Isner. De laatste wedstrijd was eerder dit jaar op het ATP-toernooi van Auckland, hier trok Harrison aan het langste eind. Op gravel hebben de twee Amerikanen elkaar nog nooit ontmoet.

Ondanks het feit dat Isner vooral bekend staat als hardhitter, bereikte de lange Amerikaan in 2012 de finale van het toernooi in Houston. Hierdoor heeft de 28-jarige tennisser deze week de nodige punten te verdedigen. Harrison’s beste prestatie op de US Men’s Clay Court Championships is een kwartfinale.

Kijk Isner – Harrison live

De bookmakers hebben Isner getipt als favoriet voor de overwinning. De eerste ronde wedstrijd tussen Isner en Harrison is vanaf 02.20 uur te volgen via de livestreams van Unibet TV.

Voorbeschouwing: Fernando Verdasco – Steve Johnson

De 29-jarige Fernando Verdasco (ATP-30) maakt op dinsdag 9 april voor het eerst zijn opwachting op het graveltoernooi in Houston. De Spanjaard gaat in de eerste ronde om 01.00 uur Nederlandse tijd spelen tegen thuisspeler Steve Johnson (ATP-130).

Verdasco is het jaar 2013 matig begonnen. De Spanjaard verloor drie van zijn elf wedstrijden op een snelle ondergrond. Gelukkig begint voor de gravelbijter het gravelseizoen, waarin hij zijn ATP-punten moet behalen. In 2012 behaalde Verdasco de finale in Acapulco en een halve finale in Barcelona en Umag.

Voor de 23-jarige Johnson zal het even wennen zijn, omdat hij sinds 2010 geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld op het gemalen baksteen. Zijn beste resultaat is een halve finale op een Future-toernooi. Deze triomf behaalde de Amerikaan in 2008.

Het is geen verrassing dat de nummer dertig van de wereld wordt gezien als favoriet. Van de lager geklasseerde Johnson wordt minder verwacht. De wedstrijd Verdasco – Johnson is vanaf 01.00 uur live te volgen via Unibet TV.