1e ronde Monte Carlo Rolex Masters: Jesse Huta Galung – Jurgen Melzer

Huta-GalungDe 27-jarige Jesse Huta Galung (ATP-177) maakt op dinsdag 16 april zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Monte Carlo Rolex Masters. De Nederlander gaat het in de eerste ronde opnemen tegen Jurgen Melzer, de nummer 36 van de wereld. De wedstrijd staat gepland op baan 9 om 13.30 uur.

Aangezien Huta Galung door zijn lage ranking niet rechtstreeks toegelaten was tot het hoofdschema, moest hij via de kwalificaties zijn plaats afdwingen. Dit kwalificatietoernooi doorstond de Haarlemmer met succes. Top 100-spelers Tobias Kamke en Philipp Petzschner werden in straight sets aan de kant geschoven.

In de eerste ronde is de Nederlander gekoppeld aan de Oostenrijker Jurgen Melzer. Beide heren hebben al één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2011 was voormalig top 10-speler Melzer met tweemaal 6-4 te sterk voor Huta Galung.

Ook voor deze tweede ontmoeting is de 31-jarige Melzer op papier de favoriet. De praktijk toont echter aan dat Melzer dit jaar nog geen enkele wedstrijd wist te winnen op gravel. Vorige week verloor de Oostenrijker nog in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi in Casablanca.

Voorbeschouwing: Jo-Wilfried Tsonga – Nikolay Davydenko

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8) speelt dinsdag 16 april tegen Nikolay Davydenko (ATP-41). Het betreft een tweede ronde wedstrijd op het ATP 1000-toernooi van Monte Carlo. De wedstrijd begint om 13.30 uur op het centre court.

Voor Tsonga is het zijn eerste gravelwedstrijd van 2013. De nummer acht van de wereld genoot in de eerste ronde van een bye. Davydenko mocht gisteren al aan de bak. De Rus won in straight sets van Daniel Brands, de bedwinger van Thiemo de Bakker in de laatste kwalificatieronde.

De ”head-to-head” tussenstand tussen Tsonga en Davydenko is 2-2. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen door Davydenko, de laatste twee door Tsonga. Alle wedstrijden werden gespeeld op hardcourt.

De wedstrijd Tsonga – Davydenko wordt vanaf 13.30 uur live uitgezonden door Unibet TV.