1e ronde Mutua Madrid Open 2013: Robin Haase – Alexandr Dolgopolov

Robin Haase (2)De 26-jarige Robin Haase (ATP-77) staat maandag 6 mei in de eerste ronde van het ATP 1000-toernooi in Madrid tegenover Alexandr Dolgopolov (ATP-23). Beide heren verschijnen om 17.30 uur op de baan om hun wedstrijd af te werken.

Haase zal met vertrouwen zijn eerste ronde wedstrijd ingaan, aangezien hij al twee kwalificatiewedstrijd heeft gewonnen. Vooral zijn laatste wedstrijd, tegen de hoger geplaatste Michael Llodra, zal hem goed doen.

De Nederlander wist tot dusver acht van zijn twaalf gravelwedstrijden te winnen. Zijn beste prestatie was een kwartfinale op het ATP-toernooi in Casablanca.

Dolgopolov begint vandaag aan zijn zesde gravelpartij van 2013. Vorige week schopte de Oekraïner het tot de kwartfinale van het BMW Open toernooi, dat uiteindelijk gewonnen werd door de 35-jarige Tommy Haas.

Haase en Dolgopolov hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. Beide heren wisten er één te winnen. De eerste wedstrijd was op het grastoernooi in Halle 2011. Dolgopolov wist toen met 6-7 6-4 6-4 te winnen van de nummer 77 van de wereld. Later dat jaar nam Haase revanche op zijn tegenstander, door in Winston Salem in straight sets te winnen.

Voor deze derde ontmoeting is Dolgopolov aangewezen als favoriet. Liefhebbers kunnen de wedstrijd vanaf 17.30 uur live volgen via Unibet TV.

Voorbeschouwing: Nicolas Almagro – Tobias Kamke

De huidige nummer twaalf van de wereld, Nicolas Almagro, speelt zijn eerste ronde wedstrijd tegen de 26-jarige Tobias Kamke (ATP-76) uit Duitsland. De partij staat om 16.45 uur gepland op het gemalen baksteen in Madrid.

De Spanjaard is bezig aan een sterk gravelseizoen. De rechtshandige speler stond in Buenos Aires en Acapulco in de halve finale en bereikte in Houston en Barcelona zelfs de eindstrijd. Toch wist de 27-jarige tennisser geen één toernooi op zijn naam te schrijven.

Kamke, die niet bekend staat als gravelbijter, lukte het pas twee keer om een tweede ronde te halen op een graveltoernooi. Dit was in Casablanca en in Boekarest. In München verloor hij al in de eerste ronde en in Monte Carlo sneuvelde hij al in het kwalificatieschema.

Het is dus geen verrassing dat Almagro wordt gezien als grootste kanshebber op een plek in de tweede ronde. Ook voor deze wedstrijd zijn er live beelden beschikbaar gesteld door Unibet TV.