1e ronde Roland Garros 2013: Novak Djokovic – David Goffin

Novak Djokovic (3)De huidige nummer één van de wereld, Novak Djokovic, speelt op dinsdag 28 mei zijn eerste ronde partij op Roland Garros 2013. De Serviër gaat het opnemen tegen David Goffin (ATP-58). Deze wedstrijd begint om 12.15 uur in Parijs.

Na een geweldige start van zijn gravelseizoen, waarin hij het ATP-Masters toernooi van Monte Carlo wist te winnen, lijkt Djokovic zich iets minder thuis te voelen op het gemalen baksteen. Op het grote graveltoernooi in Madrid verloor de Serviër al in de tweede ronde van Dimitrov. Een week later in Rome ging het helemaal mis, hij verloor in de kwartfinale van Berdych, na met 6-2 en 5-2 voor te hebben gestaan.

De 22-jarige Goffin heeft dit jaar ook nog weinig potten kunnen breken op het allerhoogste niveau op gravel. De Belg, die vorig jaar uit het niets de vierde ronde haalde op Roland Garros, bereikte twee keer de tweede ronde op een ATP-toernooi. Dit was in Boekarest en in Oeiras.

Topseed Djokovic is door bookmaker Unibet aangewezen als de grootste kanshebber op een plek in de tweede ronde. De 26-jarige tennisser is er dit jaar op gebrand om zijn eerste titel te pakken op het grootste graveltoernooi ter wereld.

Voorbeschouwing: Janko Tipsarevic – Nicolas Mahut

Djokovic’s landgenoot, Janko Tipsarevic (ATP-12), speelt vandaag in de eerste ronde tegen wildcardspeler Nicolas Mahut (ATP-173). Deze wedstrijd begint om 13.45 uur op het gemalen baksteen in Parijs.

Tipsarevic zet dit jaar minder goede prestaties neer dan de afgelopen twee jaar, hierdoor lijkt de Serviër langzaam wat weg te zakken op de wereldranglijst.

De Fransman Mahut, die vooral bekend is van zijn legendarische wedstrijd tegen Isner op Wimbledon 2010, maakt voor het elfde jaar zijn opwachting op Roland Garros. Zijn beste prestatie is een derde ronde, deze bereikte hij afgelopen jaar.

Tipsarevic en Mahut hebben in het verleden vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. Opvallend is dat de ”head to head” stand 3-1 is, in het voordeel van de nummer 173 van de wereld. Echter is het Tipsarevic die ditmaal de favoriet is voor de overwinning.

Wedden op Novak Djokovic

Wedden op Roland Garros maakt het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier namelijk zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.