1e ronde WTA-toernooi Brussel: Arantxa Rus – Olga Govortsova

Arantxa Rus (3)De Nederlandse Arantxa Rus (WTA-86) begint vandaag aan haar laatste toernooi in de aanloop naar Roland Garros. De 22-jarige Nederlandse gaat op het WTA-toernooi in Brussel spelen tegen Olga Govortsova (WTA-64) uit Wit-Rusland. De wedstrijd begint om 13.30 uur op het centre court.

Het is bekend dat Rus bezig is aan een dramatisch jaar. De Nederlandse heeft sinds augustus slechts één wedstrijd weten te winnen, dit was op het ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer. Verder dan de tweede ronde kwam Rus overigens niet. Inmiddels staat de teller op één overwinning en alweer elf nederlagen.

Mocht Rus deze lijn voortzetten, dan dreigt een verre terugval op de WTA-ranglijst. Op Roland Garros heeft ze namelijk een vierde ronde te verdedigen, die goed is voor maar liefst 280 punten. Dit is meer dan een derde van haar totaal aantal punten.

Tegenstander Govortsova is op gravel ook nog niet succesvol geweest. In Madrid en Rome verloor ze al in de eerste ronde. Haar enigste overwinning behaalde ze in april, op het WTA-toernooi in Charleston.

In de eerste wedstrijd tussen beide dames is de 24-jarige Govortsova aangewezen als favoriet. Rus zal alles uit de kast moeten halen, om weer enigszins in de buurt te komen van haar vorm van vorig jaar. De wedstrijd is live te volgen via Unibet TV.

Voorbeschouwing: Sloane Stephens – Tsvetana Pironkova

Het Amerikaanse talent Sloane Stephens (WTA-17) staat op maandag 20 mei tegenover Tsvetana Pironkova (WTA-52). Op het spel staat een tweede ronde op het grote WTA-toernooi in Brussel. De wedstrijd staat om 18.00 uur gepland en wordt live gestreamd door Unibet.

Stephens en Pironkova hebben in het verleden één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Op het hardcourt van Cincinnati was de pas 20-jarige Stephens met 6-4 en 6-1 te sterk voor haar opponente uit Bulgarije.

Ook voor deze tweede ontmoeting is de nummer 17 van de wereld de favoriet. Dit is geen verrassing aangezien Pironkova tot dusver slechts één van haar vijf wedstrijd wist om te zetten in winst. In Katowice, Madrid en Rome strandde ze al in de openingsronde.