1e ronde WTA-toernooi Nürnberg: Aranxta Rus – Jelena Jankovic

Arantxa Rus (3)Terwijl het grasseizoen gisteren van start is gegaan, speelt Arantxa Rus (WTA-151) deze week nog een toernooi op het gemalen baksteen. De 22-jarige Nederlandse speelt in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Nürnberg tegen de als eerste geplaatste Jelena Jankovic (WTA-16). Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

Rus lijkt langzaam uit haar diepe dal te kruipen. De linkshandige speelster had van augustus tot en met april geen enkele wedstrijd gewonnen, toen ze de tweede ronde haalde op het ITF-toernooi in Cagnes-sur-Mer. Afgelopen week, in Marseille, bereikte ze zelf de kwartfinale. Toch zal Jankovic vandaag nog een maatje te groot zijn voor de Nederlandse.

Rus en Jankovic hebben in het verleden al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond in 2008 plaats bij de Fed Cup ontmoeting tussen Nederland en Servië. Rus verloor deze partij nipt met 6-4 en 7-6.

Bookmaker Unibet verwacht dat Jankovic er met de winst vandoor gaat. Rus speelt momenteel te matig om het de nummer zestien van de wereld moeilijk te maken.

Robin Haase wil van kleine blessuretjes af

Robin Haase hoopt richting de grastoernooien van Rosmalen en Wimbledon af te zijn van de kleine lichamelijke klachten die hem de laatste weken parten spelen. De Nederlander blesseerde zijn knie tijdens de eerste ronde op Roland Garros 2013 tegen De Schepper en heeft daar nog steeds last van. Daarnaast blesseerde hij zich ook aan zijn hamstring, voorafgaand aan zijn Challenger-finale in Caltanissetta.

“Ik heb de dag voor de finale mijn hamstring verrekt, dus het was maar de vraag hoe het ging. Ik ben blij dat ik heb kunnen spelen en had er tijdens de finale zeker geen last van”, aldus de 26-jarige Haase.

“Ik ben met mijn knie natuurlijk de pijn en de ongemakken wel gewend, maar door die misstap in Parijs kreeg ik later ook last van mijn hamstring. Bovendien heb ik al weken last van een botkneuzing in mijn voet. Ik ben blij dat ik nu een paar dagen rust kan nemen.”

Komende week speelt Haase op de eerste editie van Topshelf Open in Rosmalen. Een week later staat het derde Grand Slam toernooi van het jaar op het programma, Wimbledon.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws