1e ronde WTA-toernooi Rome 2013: Kiki Bertens – Francesca Schiavone

BertensDe 21-jarige Kiki Bertens (WTA-59) staat in de openingsronde van het Internazionali BNL d’Italia toernooi tegenover thuisspeelster Francesca Schiavone (WTA-36). De wedstrijd staat om 19.30 uur gepland op het centre court in Rome.

De goede vorm waarin Bertens verkeerde lijkt de laatste weken verdwenen te zijn. De Nederlandse tennisster verloor in Oeiras en Madrid al in de openingsronde. Met het oog op Roland Garros is een goede prestatie voor Bertens meer dan welkom.

Haar tegenspeelster van vandaag, de 32-jarige Schiavone, is erg wisselvallig. Een toernooioverwinning in Marrakech gaat gepaard met vroege nederlagen in Charleston, Oeiras en Madrid.

Beide dames speelde in het verleden nog nooit eerder tegen elkaar. In deze eerste ontmoeting wordt Schiavone gezien als favoriet. Het is aan Bertens om aan te tonen dat ze klaar is voor haar tweede Roland Garros.

Voorbeschouwing: Milos Raonic – Philipp Kohlschreiber

Bij het herentoernooi van Rome staat er op maandag 13 mei ook een interessante wedstrijd op het programma. De Canadees Milos Raonic (ATP-16) gaat namelijk spelen tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-22) uit Duitsland. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.

Hardhitter Raonic kent een matig gravelseizoen tot dusver. Zijn beste prestatie is een kwartfinale op het ATP-toernooi van Barcelona. In zijn andere twee graveltoernooien strandde de lange tennisser al in de tweede ronde.

De Duitser Kohlschreiber presteert de laatste twee toernooien uitstekend. In Barcelona haalde hij de halve finale en een week later in eigen land zelfs de finale. Deze finale in München ging echter verloren tegen Tommy Haas.

In het verleden hebben Raonic en ”Kohli” één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dit was in de derde ronde van de Australian Open 2013. Raonic ging er destijds met de winst vandoor. Ook voor deze wedstrijd is de Canadees de favoriet, al lijkt een overwinning op gravel nog niet vanzelfsprekend.

Kijk Internazionali BNL d’Italia live

De wedstrijden Bertens – Schiavone en Raonic – Kohlschreiber zijn live te volgen via Unibet TV. Daarnaast worden er deze week nog andere mooie partijen van het Internazionali BNL d’Italia toernooi gestreamd door Unibet.