2e ronde ATP 500-toernooi Barcelona: Rafael Nadal – Carlos Berlocq

Rafael NadalTitelverdediger Rafael Nadal (ATP-5) staat op woensdag 24 april tegenover Carlos Berlocq (ATP-63). Het betreft een tweede ronde wedstrijd van het Open Banc Sabadell toernooi in Barcelona. Nadal en Berlocq beginnen om 14.50 uur aan hun partij.

Voor ”Rafa” wordt het zijn eerste wedstrijd na de verloren finale van de Monte Carlo Rolex Masters. Nadal verloor voor het eerst sinds 2005 een wedstrijd op het gemalen baksteen in Monte Carlo, nota bene tegen concurrent Novak Djokovic.

Desondanks kon hij leven met een nederlaag. ”Het is geen tragedie. Na acht jaar is het logisch dat je een keer verliest. Het was vooral een positieve week voor mij. Ik heb voor dit toernooi niet veel getraind en haal dan toch de finale. Ik speelde niet slecht, maar ik moet nog sterker worden”, aldus Nadal.

Op het ATP 500-toernooi in Barcelona genoot de Spanjaard in de eerste ronde van een bye. De Argentijn Carlos Berlocq, de nummer 63 van de wereld, is zijn tegenstander in de tweede ronde. Eerder dit jaar troffen beide heren elkaar voor het eerst, op het toernooi van Sao Paulo. In een spannend gevecht trok Nadal uiteindelijk met 4-6 6-3 en 6-3 aan het langste eind.

Ook voor deze ontmoeting is de 26-jarige Nadal, die het toernooi al drie keer op zijn naam schreef, de grote favoriet. Van Berlocq wordt niet verwacht dat hij voor een verrassing kan zorgen.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Dmitry Tursunov

Nadal’s landgenoot David Ferrer (ATP-4) maakt woensdag 24 april ook voor het eerst zijn opwachting in Barcelona. De 31-jarige tennisser gaat het opnemen tegen Dmitry Tursunov (ATP-66). Deze wedstrijd staat om 13.30 uur gepland op het centre court.

Ferrer, zowel in 2011 als in 2012 verliezend finalist, gaat beginnen aan zijn derde graveltoernooi van 2013. Zijn eerste toernooi op het gemalen baksteen sloot hij winnend af, dit was in Buenos Aires. Één week later, in Sao Paulo, verloor hij de finale van Rafael Nadal.

Voor Tursunov is het Open Banc Sabadell zijn eerste graveltoernooi van het jaar. De Rus overleefde dit weekend al twee kwalificatiewedstrijden en won in de openingsronde van Denis Istomin.

Een vierde zege op rij lijkt niet voor de hand liggend. Ferrer wordt door de bookmakers namelijk getipt als grootste kanshebber voor de overwinning tegen Tursunov.