2e ronde ATP-toernooi Oeiras: David Ferrer – Eduard Roger-Vasselin

David-Ferrer-Reporters-300De als eerste geplaatste David Ferrer (ATP-4) komt woensdag 1 mei voor het eerst in actie op het Portugal Open 2013 toernooi. De 31-jarige Spanjaard gaat het opnemen tegen Eduard Roger-Vasselin, de nummer 73 van de wereld. Beide heren verschijnen om 14.50 uur op het gemalen baksteen in Oeiras.

Ferrer had het graveltoernooi van Oeiras vooraf niet opgenomen in zijn toernooischema. Gezien zijn vroege uitschakeling in Barcelona, hij verloor al in de tweede ronde van qualifier Tursunov, is het niet onverstandig om nog wat extra wedstrijdritme op te doen met het oog op Roland Garros 2013.

De Fransman Roger-Vasselin, die rechstreeks is toegelaten tot het hoofdschema, speelde eerder deze week al in de eerste ronde. Hij zag zijn tegenstander Gilles Muller bij een 6-1 achterstand opgeven. Dankzij deze overwinning is Roger-Vasselin al verzekerd van 20 ATP-punten.

Ferrer en Roger-Vasselin hebben in het verleden al eens tegen elkaar gespeeld. Dit was in de eerste ronde van de US Open Tennis 2008. De behendige Ferrer was in deze wedstrijd veel te sterk voor zijn opponent en stuurde hem met 6-2 6-2 en 6-1 naar huis.

Ondanks zijn matige optreden van vorige week, is Ferrer wel ”gewoon” de grote favoriet. Zijn wedstrijd is vanaf 14.50 uur live te volgen via Unibet TV.

Haase en Sijsling spelen in dubbelspel

Robin Haase en Igor Sijsling komen vandaag samen in actie in het dubbelspel op het ATP-toernooi in Oeiras. Het Nederlandse duo gaat spelen tegen het als derde geplaatste koppel Gonzalez / Lipsky. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

Het duo Haase en Sijsling verraste in januari door uit het niets door te dringen tot de finale van de Australian Open. Na deze stunt volgde er echter twee verliespartijen, in Zagreb en Rotterdam. Na drie maanden gaan ze het in Oeiras opnieuw proberen.

De Nederlanders gaan aantreden tegen een goed ingespeeld team. Gonzalez en Lipsky spelen zijn al sinds 2011 een dubbelkoppel. Een halve finale op het Masters-toernooi in Indian Wells en een halve finale op het ATP-toernooi in Boekarest zijn de meest aansprekende resultaten in 2013.

De bookmakers verwachten dat het toernooi voor Haase / Sijsling er opnieuw vroeg op zit. Ze bekleden de underdogpositie.

Overige wedstrijden woensdag 1 mei

Naast de wedstrijd Ferrer – Roger-Vasselin, zijn er vandaag nog meer wedstrijden te volgen via Unibet TV. Dit zijn de volgende:

13.30 uur: Hanescu – Paire
16.50 uur: Lorenzi – Fognini
18.10 uur: Carreno-Busta – Goffin