2e ronde Roland Garros 2013: Robin Haase – Jerzy Janowicz

Robin Haase ATPRobin Haase (ATP-66) is de laatste Nederlander in het heren enkelspel. De 26-jarige tennisser neemt het vandaag op tegen Jerzy Janowicz (ATP-23). De wedstrijd staat om 13.45 uur gepland.

Haase kan vandaag voor het eerst de derde ronde halen op Roland Garros. De Nederlander strandde de voorgaande vier edities twee keer in de eerste ronde en twee keer in de tweede ronde.

Tegenstander Janowicz staat dit jaar voor het eerst in het hoofdtoernooi van het grootste graveltoernooi in Parijs. In de voorgaande twee jaar lukte het hem niet om zich te plaatsen voor het hoofdschema.

De 22-jarige Pool hervond net op tijd zijn gravelvorm. Op het Masters-toernooi in Rome versloeg de hardhitter onder andere Tsonga en Gasquet. Haase is dus gewaarschuwd.

Mede hierdoor is Janowicz aangewezen als favoriet. Het is aan Haase om aan te tonen dat hij weer in goede vorm is. Hij won immers drie van zijn laatste vier wedstrijden.

Voorbeschouwing: Janko Tipsarevic – Fernando Verdasco

De Serviër Janko Tipsarevic (ATP-12) speelt donderdag 30 mei zijn derde ronde wedstrijd op Roland Garros. Tegenstander in deze partij is de linkshandige Fernando Verdasco (ATP-53). Beide heren betreden om 13.45 uur de baan in Parijs.

”Tipsy” en Verdasco hebben in het verleden zes keer eerder tegen elkaar gespeeld. In vier van de zes gevallen was het de 28-jarige Tipsarevic die als winnaar van de baan stapte. De laatste overwinning van Verdasco dateert uit 2011, toen de Spanjaard in vijf sets te sterk was op de Australian Open.

Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst, is de linkshandige Verdasco aangewezen als favoriet. Tipsarevic lijkt de laatste maanden niet meer in topvorm, waardoor Verdasco de grootste kans maakt op de overwinning.

Wedden op Robin Haase

Wedden op Roland Garros maakt het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier namelijk zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013