2e ronde WTA-toernooi Marrakech: Kiki Bertens – Flavia Pennetta

BertensDonderdag 25 april speelt de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-41) tegen Flavia Pennetta (WTA-114) uit Italië. Het betreft een tweede ronde partij op het Grand Prix Sar La Princesse Lalla Meryem toernooi in Marrakech. Beide dames verschijnen om 15.30 uur op de baan.

Bertens, die op woensdag genoot van een rustdag, had in de openingsronde opvallen veel moeite met qualifier Timea Babos. Na een 3-5 achterstand in de openingsset, trok de Nederlandse de wedstrijd met 7-5 en 6-2 naar zich toe.

De Italiaanse Pennetta kende een gelijksoortige wedstrijd. Ze won de eerste set met overmacht, maar had in het tweede bedrijf een tiebreak nodig. Uiteindelijk werd Melinda Czink met 6-1 en 7-6 aan de kant gezet.

Gravelspecialisten

Zowel Bertens als Pennetta kan gezien worden als gravelspecialist. De Nederlandse won haar enige WTA-toernooi op gravel, vorig jaar in Fes.

Pennetta heeft tot dusver negen WTA-titels op haar naam staan, waarvan er zeven behaald zijn op gravel. Daarnaast is ze dertienvoudig verliezend finalist.

Naast het enkelspel is de Italiaanse ook actief in het dubbelspel en met succes. Ze heeft dertien titels op haar naam staan, waaronder de Australian Open in 2011. Daarnaast heeft ze zelfs op de nummer één positie gestaan.

Bertens favoriet

Bertens is de favoriet in haar wedstrijd tegen Pennetta. De Nederlandse titelverdedigster haalt de laatste weken een hoog niveau, waardoor ze een goede kans maakt op de overwinning.

Voorbeschouwing: Francesca Schiavone – Simona Halep

Francesca Schiavone (WTA-48), voormalig winnares op Roland Garros, staat donderdag 25 april tegenover Simona Halep (WTA-58). Beide dames beginnen om 16.45 uur aan hun wedstrijd.

De 32-jarige Schiavone is matig begonnen aan haar tennisjaar. Op vier toernooien werd ze al in de openingsronde uitgeschakeld. Mede hierdoor is ze ver weggezakt op de wereldranglijst. Één keer haalde ze de kwartfinale, namelijk op het toernooi in Acapulco.

Voor Halep is het haar eerste graveltoernooi van 2013. In de eerste ronde was de Roemeense met grote cijfers te sterk voor Bratchikova: 6-1 6-3. Vorig jaar reikte de 21-jarige speelster de halve finale op dit toernooi, toen het nog gespeeld werd in Fes. Destijd was Bertens te sterk voor de nummer 58 van de wereld.

Ondanks haar lagere plaats op de WTA-ranglijst, wordt Halep wel gezien als grootste kanshebber op de overwinning.