3e ronde Queen’s: Igor Sijsling – Jo-Wilfried Tsonga

Igor SijslingIgor Sijsling (ATP-60) speelt vanmiddag zijn derde ronde partij op het ATP-toernooi van Queens tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7). Deze partij begint rond 16.30 uur en staat vooralsnog gepland op het Centre Court van het grasevenement in Londen.

Beide heren kwamen eerder op de dag al in actie om het restant van hun tweede ronde af te maken. De 25-jarige Sijsling had hier niet meer dan een half uur voor nodig. Uiteindelijk versloeg hij de geplaatste Istomin met 7-6 6-1.

Het vierde reekshoofd Tsonga moest nog wel flink aan de bak. Tegen landgenoot Roger-Vasselin stapte hij pas na drie sets van de baan. Tsonga won met 6-3 6-7 en 6-3 van de nummer 66 van de wereld.

”Sijs” en Tsonga stonden dit jaar al één keer eerder tegenover elkaar. In de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam, verraste Sijsling door in drie sets te winnen van de 28-jarige Fransman. Met een 7-6 4-6 6-4 overwinning zorgde de Nederlander ervoor, dat toernooidirecteur Krajicek al snel een publiekstrekker kwijt was.

Unibet gaat er niet vanuit dat Sijsling deze stunt gaat herhalen. Ondanks zijn goede spel op gras, is Tsonga de favoriet voor een plek in de kwartfinale van het voorbereidingstoernooi op Wimbledon 2013.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Marinko Matosevic

Topseed Andy Murray (ATP-2) staat donderdag 13 juni voor een ontmoeting met de Australiër Marinko Matosevic (ATP-65). Deze wedstijd staat om 18.00 uur gepland op de hoofdbaan in Londen.

De Brit won zijn eerste wedstrijd op gras van Mahut uit Frankrijk. Deze partij werd pas deze middag beëndigd, vanwege het slechte weer van gisteren. Het is maar de vraag of zijn rug twee wedstrijden vol gaat houden.

Tegenstander Matosevic heeft wel kunnen genieten van een aantal rustdagen. De nummer 65 van de wereld won op maandag zijn eerste ronde van lucky loser Nielsen en kreeg van zijn tweede opponent, de Fransman Llodra, een walkover.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws