3e ronde Roland Garros 2013: Roger Federer – Julien Benneteau

Roger Federer (3)Roger Federer (ATP-3) speelt vrijdag 31 mei om 13.00 uur zijn derde ronde partij op Roland Garros 2013. De Zwitser gaat het in deze derde ronde opnemen tegen de 31-jarige Julien Benneteau (ATP-32).

De huidige nummer drie van de wereld heeft zijn eerste twee wedstrijden gemakkelijk gewonnen. Zowel Carreno-Busta als Devvarman werden in straight sets verslagen. Benneteau had meer moeite in zijn eerste twee partijen. Op weg naar de derde ronde heeft de Fransman al drie sets afgestaan.

De laatste wedstrijd tussen beide heren draaide uit op een grote verrassing. Benneteau was namelijk op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2013 in straight sets te sterk voor topfavoriet Federer. De Fransman zegevierde met 6-3 7-5.

Dit is niet de enige sensationele wedstrijd die Federer en Benneteau tegen elkaar hebben gespeeld. Op Wimbledon 2012 kwam Federer met de schrik vrij, aangezien Benneteau met 2-0 voorkwam in sets. In de tiebreak van de vierde set was de Fransman erg dicht bij de overwinning, maar hierna was het verzet gebroken en won Federer het beslissende bedrijf met 6-1.

Bookmaker Unibet gaat er niet vanuit dat het ook ditmaal weer een spektakelstuk wordt. Federer wordt gezien als de grote favoriet voor de overwinning.

Voorbeschouwing: Gael Monfils – Tommy Robredo

Gael Monfils (ATP-81) speelt vandaag voor de derde keer in zijn geliefde Parijs. De publiekslieveling gaat om 14.00 uur spelen tegen de Spaanse gravelbijter Tommy Robredo (ATP-34).

Op weg naar de derde ronde heeft Monfils zich al langs twee outsiders voor de titel geworsteld. In de openingsronde won hij in vijf sets van Tomas Berdych, de nummer vijf van de plaatsingslijst. Vervolgens was Monfils in de tweede ronde te sterk voor Ernests Gulbis. Na het verliezen van het eerste bedrijf, trok hij de resterende drie sets knap naar zich toe.

De 31-jarige Robredo heeft diep moeten gaan om zich te plaatsen voor de derde ronde. De Spanjaard was in de vorige ronde na een vijfsetter te sterk voor Igor Sijsling. Ondanks een 2-0 achterstand in sets gaf de gravelspecialist niet op, waarna hij uiteindelijk als winnaar van de baan stapte.

Op gravel hebben Monfils en Robredo al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting was op het gravel in Bastad 2005. Bij een 6-4 en 4-2 achterstand gooide de toen 19-jarige ”La Monf” de handdoek in de ring. Twee jaar later nam de Fransman revanche, toen hij in Stuttgart met 7-6 6-2 de sterkste was.

Voor deze derde gravelontmoeting tussen Monfils en Robredo is de eerstgenoemde aangewezen als favoriet. Mocht Monfils ook daadwerkelijk weten te winnen, dan wacht waarschijnlijk een ontmoeting met Nicolas Almagro in de vierde ronde.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013