3e ronde US Open Tennis 2013: Andy Murray en Novak Djokovic in actie

De 26-jarige Andy Murray (ATP-3) en Novak Djokovic (ATP-1) proberen zich vandaag te plaatsen voor de vierde ronde op de US Open Tennis. De Britse titelverdediger gaat het om 19.00 uur Nederlandse tijd opnemen tegen Florian Mayer (ATP-47), terwijl ”Nole” speelt tegen Joao Souza (ATP-95). Beide wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet.

Murray en Mayer hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats op het grote graveltoernooi in Rome 2011. De Brit won deze wedstrijd met 1-6 6-1 en 6-1. De tweede onderlinge wedstrijd stond dit jaar op het programma in Madrid. Opnieuw was het ”Lazy English” die er met de winst vandoor ging: 7-6 7-6.

Voor deze derde ontmoeting tussen Murray en Mayer, geven wij Murray opnieuw de meeste kans op de overwinning. Wij zetten ons geld op een zege in vier sets van de Schot.

Novak Djokovic – Joao Souza

De laatste herenpartij van zondag 1 september gaat tussen Novak Djokovic en Joao Souza. Deze twee tennissers verschijnen om 01.00 uur Nederlandse tijd op de baan.

Djokovic had weinig moeite om de eerste twee rondes door te komen, de Serviër verloor nog geen enkele set in zijn eerste twee partijen. De Portugees heeft er daarentegen al twee vijfsetters opzitten. Vooral in de eerste ronde maakte Souza indruk, omdat hij te sterk was voor top 30-speler Grigor Dimitrov.

Het avontuur in New York zal er na vanavond wel opzitten voor Souza. Wij gaan er niet vanuit dat hij na twee zware wedstrijden nog genoeg kwaliteiten en energie over heeft om ”Djoko” te verslaan. Desalnietemin kan hij terug kijken op een mooi toernooi.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.