4e ronde Roland Garros 2013: Novak Djokovic – Philipp Kohlschreiber

Novak Djokovic (3)De huidige nummer één van de wereld, Novak Djokovic, speelt vandaag zijn vierde ronde partij op het grootste graveltoernooi ter wereld. Voor een plek in de kwartfinale moet hij zien af te rekenen met Philipp Kohlschreiber (ATP-19). Deze wedstrijd staat om 12.30 uur gepland in Parijs.

Djokovic bereikte de vierde ronde opvallend op eenvoudige wijze. Waar heel de tenniswereld een veel verwachtte van de wedstrijd Djokovic – Dimitrov, was het de eerstgenoemde die in straight sets wist te winnen. Het was voor de Serviër zijn vijfhonderdste zege als proftennisser.

De 29-jarige Kohlschreiber kreeg ook weinig tegenstand in zijn derde ronde. De Roemeen Victor Hanescu werd namelijk met 6-0 7-6 en 6-1 aan de kant gezet.

Djokovic en Kohlschreiber hebben in het verleden drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De ”head-to-head” stand is op dit moment 2-1 in het voordeel van ”Djoko”. Echter werd de enige gravelontmoeting tot dusver, in straight sets gewonnen door de Duitser. Dit was in de derde ronde van Roland Garros 2009.

Bookmaker Unibet verwacht niet dat Kohlschreiber deze stunt kan herhalen. De als eerste geplaatste Djokovic is de grote favoriet voor de overwinning.

Voorbeschouwing: Stanislas Wawrinka – Richard Gasquet

Een andere vierde ronde gaat vandaag tussen Stanislas Wawrinka (ATP-10) en Richard Gasquet (ATP-9). Deze twee top 10-spelers beginnen om 14.30 uur aan hun wedstrijd.

De Zwitser en Fransman hebben hun goede voorbereiding op Roland Garros met succes voortgezet. Wawrinka won in de aanloop van deze ”Slam” het toernooi in Oeiras en behaalde finale in Madrid. Gasquet bereikte onder andere de kwartfinale in Monte Carlo, waarin hij verloor van Fognini.

Voor deze wedstrijd wordt Wawrinka gezien als grote favoriet. Unibet verwacht niet dat Gasquet dit jaar in eigen land de kwartfinales gaat halen.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013