ATP Sint Petersburg vandaag: Stan Wawrinka – Viktor Troicki

ATP Sint Petersburg 2016. Stan Wawrinka staat vandaag voor de eerste keer in zijn carriere in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Sint Petersburg. De kersverse US Open-kampioen speelt om 17.30 uur tegen Viktor Troicki, de huidige nummer 33 van de wereld.
Gezien zijn geplaatste status hoefde topseed Wawrinka pas één keer in actie te komen in Sint Petersburg. Deze wedstrijd wist hij overtuigend te winnen van Lukas Rosol. Tegenstander Troicki moest wel twee keer in actie komen. De Serviër was te sterk voor Gastao Elias en Dusan Lajovic.

Wawrinka en Troicki zijn geen onbekenden voor elkaar. Zes keer eerder stond een wedstrijd tussen deze twee spelers op het programma. De huidige head-to-head tussenstand is 5-1 in het voordeel van de 31-jarige Zwitser. De enige zege van Troicki dateert uit 2013, toen hij met 2-0 te sterk was op de World Tennis Challenge in Adelaide.

Alexandr Zverev – Mikhail Youzhny

Een ander interessant duel in Sint Petersburg gaat tussen toptalent Alexander Zverev en de ervaren dertiger Mikhail Youzhny. De twee spelers worden om 15.00 uur verwacht op het center court van het St. Petersburg Open 2016.

De pas 19-jarige Zverev kende dit jaar zijn grote doorbraak, door onder meer twee keer de finale van een ATP-toernooi te bereiken. Door deze prestaties is de jonge Duitser de huidige nummer 27 van de wereld.

In tegenstelling tot Zverev is Youzhny juist aanbeland in de herfst van zijn carriere. De voormalig nummer acht van de wereld wist in zijn rijke loopbaan diverse toernooien te winnen. Eén van zijn titels behaalde hij hier in Sint Petersburg. Dit was in 2004, toen zijn tegenstander van vandaag pas 7 jaar oud was.

Gezien de huidige vorm van beide spelers verwacht ik dat Zverev zich plaatst voor de halve finale. De nummer vijf van de plaatsingslijst wist bovendien de twee eerdere ontmoetingen met Youzhny al te winnen.

Wedden op tennis

Programma ATP Sint Petersburg

12.00 uur: Paolo Lorenzi – Tomas Berdych
13.30 uur: Joao Sousa – Roberto Bautista-Agut
15.00 uur: Alexandr Zverev – Mikhail Youzhny
17.30 uur: Stan Wawrinka – Viktor Troicki