Tomas Berdych en David Goffin favorieten ATP Shenzhen

De tenniswereld is deze week afgereisd naar Azië, voor een paar mooie toernooien. Op het ATP-toernooi in Shenzhen verschijnen verschillende toppers op de baan, waaronder topseed Tomas Berdych en de als tweede ingeschaalde David Goffin.

Tomas Berdych favoriet voor ATP Shenzhen

De 31-jarige Tomas Berdych wordt gezien zijn status gezien als de topfavoriet voor de eindzege in Shenzhen. De meeste tegenstand in zijn speelhelft zal hij vermoedelijk krijgen van Bernard Tomic, die als vierde geplaatst is dit toernooi. Echter mag Alexander Zverev ook niet onderschat worden. De 19-jarige Duitser kende dit jaar zijn doorbraak en won gisteren het toernooi van Sint Petersburg. In de onderste speelhelft zal het gaan tussen Goffin uit België en de als derde ingeschaalde Richard Gasquet.

Fabio Fognini – Dudi Sela

Fabio Fognini heeft de eer om op de eerste speeldag al meteen in actie te komen op het hardcourttoernooi in Shenzhen. De als zevende geplaatste Italiaan gaat het om 11.30 uur Nederlandse tijd opnemen tegen Dudi Sela.
Na een aantal sterke jaren is ‘The Fog’ niet weer afgegleden tot een ‘normale’ speler die binnen de top 50 van de wereld bivakkeert. Zoals verwacht boekt hij zijn beste resultaten op gravel en zijn op de meeste hardcourttoernooien de tweede ronde of kwartfinale het eindstation. Gezien zijn loting behoort een kwartfinale ook deze week tot de mogelijkheden.

Hiervoor moet hij wel zien te winnen van Sela uit Israël. De huidige nummer 69 van de wereld speelt juist het liefst op hardcourt en bereikte meerdere finales op Challenger-niveau op deze ondergrond. Op ATP-niveau wist hij dit jaar niet verder te komen dan twee kwartfinales op grastoernooien.

Op basis van de huidige rating is Fognini de grote favoriet in deze wedstrijd. Echter heeft de Italiaan wel een geduchte tegenstander die graag op snelle banen speelt. Dit getuigd ook de vorige ontmoeting op hardcourt, die met maar liefst 6-1 en 6-0 werd gewonnen door Sela.

Programma ATP Shenzhen

maandag 26 september
11.30 uur: Fabio Fognini – Dudi Sela
13.00 uur: Lucca Vanni – Andrew Whittington