ABN AMRO Toernooi live streaming: Tomas Berdych – Ernests Gulbis

Tomas Berdych (ATP-7) is na het verlies van Juan Martin Del Potro en Andy Murray de hoogst overgebleven speler in het deelnemersveld van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 28-jarige Tsjech speelt zaterdag 15 februari om 14.00 uur voor een plaats in de finale tegen Ernests Gulbis (ATP-24).

Kijk LIVE naar deze wedstrijd via Unibet. Nog geen account? Maak er gratis een aan op de website van Unibet en ontvang €50,- bonus.

De als derde geplaatste Berdych oogt nog verrassend fit voor een spelers die een zwaar programma achter de rug heeft. Na een halve finale op de Australian Open 2014, speelde de Tsjech ook nog drie wedstrijden voor het Davis Cup-toernooi. Daar komt nu nog een zware week in Rotterdam bij. ”Als je mentaal goed in je vel zit, dan zakt de vermoeidheid sneller weg. Mentaal gaat het goed met me. Ik win mijn wedstrijden en laat goed tennisspel zien. Dat helpt om fris in het hoofd te blijven”, aldus Berdych.

Geen toernooizege voor Berdych in 2013

‘Birdman’ won zijn laatste ATP-toernooi in oktober 2012, hij was toen de sterkste in Stockholm. Berdych was de enige top 10-speler die afgelopen jaar geen toernooioverwinning wist te boeken. ”Ik ben naar Rotterdam gekomen om te winnen. Op de tour krijg ik vaak te horen dat ik de enige top10-speler ben die in 2013 geen titel gewonnen heeft. Het zou mooi zijn als daar in het begin van 2014 verandering in komt, dan ben ik van al die vragen van journalisten af”.

‘Idioot’ Gulbis wil iets van carrière maken

De 25-jarige Gulbis is vanmiddag de tegenstander van Berdych. De huidige nummer 24 van de wereld was op vrijdag verrassend te sterk voor topseed en titelverdediger Juan Martin Del Potro. Gulbis, die afgelopen jaar nog afzakte naar een plaats buiten de top 100, lijkt eindelijk het juiste ritme te hebben gevonden.

”Het drong tot me door dat ik zelf iets van mijn carrière moest maken. Ik voelde me een idioot. Al mijn talent en vaardigheden, ik gooide het gewoon weg. Ik besloot niet meer achterom te kijken en iets van mijn tenniscarrière te maken. Mijn ambitie is om in de top10 te komen. Ik leg de lat hoog, maar het is haalbaar”, vertelde Gulbis.

Gulbis favoriet voor plaats in finale

Ik verwacht dat de lager geklasseerde Ernests Gulbis zich gaat plaatsen voor de grote finale van zondag 16 februari. De Let beschikt over veel kwaliteiten en laat deze week zien in goede vorm te verkeren. Ik zet in op een drie sets overwinning voor Gulbis.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws