Agnieszka Radwanska wint Rogers Cup 2014 in Montreal

Agnieszka Radwanska is de grote winnares van het WTA-toernooi in Montreal. De 25-jarige Poolse was in de finale in straight sets te sterk voor Venus Williams: 6-4 6-2. Voor Radwanska betekende het haar eerste toernooizege van dit jaar.

Radwanska profiteerde in deze partij van een vermoeide Williams, die al vier driesetters in de benen had. De nummer vijf van de wereld serveerde zodoende op 5-4 de eerste set uit. In het tweede bedrijf ging Radwanska goed van start. Ze kwam op een 2-0 voorsprong, maar de 34-jarige Williams knokte zich terug tot 2-2. Toch was dit niet genoeg en liep ‘Aga’ uit naar 5-2, waarna ze de wedstrijd met een ace uitserveerde.

Voor Radwanska betekende de overwinning op het Canadese hardcourt haar eerste toernooizege sinds september vorig jaar.  Dit jaar stond ze in Indian Wells wel in de finale, maar ze moest toen haar meerdere erkennen in Flavia Pennetta uit Italië.

Radwanska in top drie ‘Road To Singapore’

”Ik vond het altijd al fijn om in Canada te zijn, maar ik hou nu ook van dit land”, vertelde Radwanska na afloop van de prijsuitreiking. ”Ik wil Venus bedanken voor deze mooie finale en mooie tennisweek. Ik heb al een aantal keer in de halve finale gestaan, maar ik ben blij dat ik eindelijk het toernooi op mijn naam heb weten te schrijven.”

Naast haar eerste titel van dit jaar, stijgt ‘Aga’ ook naar de derde plaats op het ‘Road To Singapore Leaderboard’. Ze heeft Maria Sharapova en Simona Halep nog voor zich. De beste acht speelsters van het jaar spelen aan het einde van het seizoen de BNP Paribas WTA Finals in Singapore.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het volgen van de wedstrijden met Nederlandse deelnemers een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.