Alleen Bertens weet wat winnen is

Kiki Bertens (WTA-63) heeft vandaag als enige Nederlander de tweede ronde van een groot toernooi bereikt. De 20-jarige Wateringse was met grote cijfers te sterk voor Vania King (WTA-57). Later ging Arantxa Rus (WTA-71) onderuit tegen Caroline Wozniacki (WTA-11) en verloor Igor Sijsling (ATP-82) verrassend van Vincent Millot (ATP-222).

Kiki Bertens – Vania King

Kiki Bertens heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de tweede ronde in Seoul. De Nederlandse was in een 63 minuten klaar met de Amerikaanse Vania King: 6-3 6-1.

Bertens is de beste Nederlandse tennisster van het moment en won eerder dit jaar het WTA-toernooi in het Marrokaanse Fes. In de volgende ronde staat ze tegenover Silvia Soler-Espinosa.

Arantxa Rus – Caroline Wozniacki

Arantxa Rus heeft bepaald niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van het toernooi van Seoul. De Nederlandse werd afgedrood door Caroline Wozniacki en kon met 6-1 en 6-2 haar biezen pakken.

Wozniacki mag dan veel kritiek hebben gekregen als een ”onwaardige” nummer één van de wereld, dat betekent niet dat ze geen goede speelster is. Dat ondervond Rus in de Zuid-Koreaanse hoofdstad, toen de Deense haar op alle fronten de baas was.

Igor Sijsling – Vincent Millot

Igor Sijsling is er niet in geslaagd om de eerste ronde van het toernooi van Metz te overleven. De Nederlander verloor in straight sets van de Fransman Vincent Millot. Millot werd via de kwalificaties toegelaten tot het toernooi, maar dat weerhield hem er niet van om Sijsling aan te pakken. In 6-4 en 6-4 legde de thuisspeler de Amsterdammer het zwijgen op.

Met deze nederlaag verliest de 25-jarige Sijsling 57 ATP-punten, aangezien hij vorig jaar nog de kwartfinales bereikte. Hierdoor zal hij aankomende week afzakken naar een lagere positie op de wereldranglijst.

Aankomende week komt de Nederlander in actie bij het ATP-250 toernooi van Kuala Lumpur.