Alleen Bertens wint op Masters Indian Wells 2013

Robin Haase (3)Twee van de drie Nederlanders die gisteren voor het eerst in actie kwamen op het Masterstoernooi in Indian Wells, kunnen alweer naar huis. Arantxa Rus (WTA-70) en Igor Sijsling (ATP-72) gingen in de openingsronde onderuit. Kiki Bertens, de huidige nummer 44 van de wereld, wist wel haar eerste ronde partij te winnen.

Bertens leek in het begin wedstrijdritme op de harde ondergrond nodig te hebben. Vorige week speelde ze namelijk nog op gravel, in het Mexicaanse Acapulco. Na een moeizame start knokte de Nederlandse zich uiteindelijk met 3-6 6-4 en 6-1 langs Annika Beck (WTA-66). Deze overwinning levert haar vijftig WTA-punten voor de wereldranglijst op.
In de tweede ronde neemt Bertens het opnieuw tegen een Duitse op. De nummer 27 van de wereld Mona Barthel is dan haar tegenstander.

Nederlagen voor Sijsling en Rus

In tegenstelling tot Bertens, lukte het Sijsling en Rus niet om de openingsronde van de BNP Paribas Masters te overleven.

De 25-jarige Sijsling was in de openingsronde niet opgewassen tegen de ervaren Jarkko Nieminen (ATP-57). De Amsterdammer begon voortvarend aan de partij maar vanaf de tweede set nam de 31-jarige Fin het initiatief over. De uitstekend retournerende Nieminen trok de partij na ruim anderhalf uur spelen met 4-6 6-3 en 6-3 naar zich toe.

Sijsling kon vandaag niet optimaal gebruik maken van één van zijn grote wapens. Zijn service liep beduidend minder dan de afgelopen twee weken in de Verenigde Staten. Volgende week komt de nummer twee van Nederland in actie op het grote Challengertoernooi in Dallas.

De 22-jarige Rus is nog steeds op zoek naar haar eerste overwinning op het hoogste niveau in 2013. De speelster uit Monster maakte geen moment aanspraak op de overwinning. Haar tegenstander Urszula Radwanska (WTA-37) was met tweemaal 6-3 te sterk voor de in vormcrisis verkerende Rus.

Voorbeschouwing: Robin Haase – James Blake

Robin Haase (ATP-47) is de vierde Nederlander die zijn opwachting mag maken op het Mastertoernooi in Indian Wells. De 25-jarige Haase zal in de openingsronde aantreden tegen de thuisspelende James Blake, de nummer 99 van de wereld. De wedstrijd zal om 22.35 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Haase en Blake hebben in het verleden drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen door Haase, die hierin geen set verloor.