Alleen Igor Sijsling weet te winnen in New York

Na de schamele oogst van dinsdag waren gisteren de overige drie Nederlanders aan de beurt in de openingsronde van de US Open kwalificaties. Igor Sijsling (ATP-77) plaatste zich gisteren als tweede Nederlander voor de volgende ronde van het kwalificatietoernooi. Sijsling was vandaag met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP-170).

Thiemo de Bakker (ATP-188) en Jesse Huta Galung (ATP-256) slaagden er niet in om de eerste kwalificatieronde te overleven. Huta Galung verloor met 4-6 2-6 van de Amerikaanse wildcardspeler Daniel Kosakowski (ATP-373). Vorig jaar wist de blessuregevoelige Huta Galung zich nog te plaatsen voor het hoofdtoernooi in New York.

De Bakker was vanavond twee games verwijderd van de tweede ronde, maar verloor desondanks de partij van Daniel Brands (ATP-122). De 23-jarige Westlander gaf een 6-4 3-6 en 4-2 voorsprong uit handen. Uiteindelijk won de Duitser Brands de derde en beslissende set met 4-6.

Slechts twee van de acht deelnemende Nederlanders hebben de eerste kwalificatieronde overleefd. Matwé Middelkoop zal vanavond in actie komen voor zijn tweede ronde partij, net als Igor Sijsling.

Voorbeschouwing: Matwé Middelkoop – Grega Zemlja

Matwé Middelkoop (ATP-276) zal vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd zijn opwachting maken in New York. De Nederlander zal in de tweede kwalificatieronde moeten afrekenen met Grega Zemlja (ATP-100). Op papier zal dit een lastige klus gaan worden voor Middelkoop.

Middelkoop heeft vorig jaar één keer eerder gespeeld tegen de 25-jarige Zemlja. In de eerste ronde van het graveltoernooi in Ljubljana, ging Middelkoop met 6-1 6-3 kansloos onderuit tegen de huidige nummer 100 van de wereld. Dit is dus een mooie kans om revanche te nemen op de Sloveen en tevens zicht te houden op een Grand Slam debuut.

Unibet geeft de 29-jarige Middelkoop weinig kans op het behalen van de beslissende kwalificatieronde. Op de rechthandige Nederlander staat een notering van 3.80. Zemlja is duidelijk de favoriet met een quote van 1.25.