Alphen aan de Rijn: Jesse Huta Galung en Thiemo de Bakker in actie

In de schaduw van de US Open Tennis spelen Jesse Huta Galung (ATP-98) en Thiemo de Bakker (ATP-99) hun tweede ronde partij op het Challenger-toernooi in Alphen aan de Rijn. Huta Galung treft zijn landgenoot Wesley Koolhof (ATP-466) en titelverdediger De Bakker gaat het opnemen tegen Andreas Beck (ATP-315) uit Duitsland. Beide wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet TV.

Jesse Huta Galung – Wesley Koolhof

Het derde reekshoofd Jesse Huta Galung begint om 14.30 uur aan zijn wedstrijd tegen landgenoot Wesley Koolhof. Deze partij wordt op het Centre Court in Alphen aan de Rijn gespeeld.

Huta Galung en Koolhof hebben één keer eerder een officiele wedstrijd tegen elkaar gespeeld, dit was op een Future-toernooi in 2012. De 27-jarige Huta Galung was vorig jaar met 6-1 en 6-4 te sterk voor de huidige nummer 466 van de wereld.

Verwacht wordt dat Huta Galung zich probleemloos gaat plaatsen voor de kwartfinale, de Haarlemmer is de gedoodverfde favoriet voor de overwinning.

Thiemo de Bakker – Andreas Beck

De 24-jarige Thiemo de Bakker verschijnt omstreeks 16.00 uur op de hoofdbaan om zijn tweede ronde te spelen. De Nederlander treft Oosterbuur Andreas Beck.

Met Beck treft De Bakker een tegenstander die zijn wedstrijden het liefst speelt op gravel. De Duitser speelde tot dusver 31 gravelpartijen, waarvan hij er 19 wist te winnen. Zijn grootste succes bereikte hij dit jaar in mei, toen hij zich succesvol door de kwalificaties van Roland Garros sloeg. In de eerste ronde verloor hij uiteindelijk van Fabio Fognini.

Gezien het enorme verschil op de wereldranglijst, is het De Bakker die is neergezet als favoriet. Wij verwachten dat hij deze partij in straight sets in zijn voordeel beslist.

Dagprogramma donderdag 5 september

Naast de twee bovenstaande wedstrijden, komen er vandaag nog meer Nederlanders in actie op het graveltoernooi in Alphen aan de Rijn. Wij hebben ze op een rij gezet:

11.10 uur: Alban Meuffels – Marek Michalicka
13.30 uur: Boy Westerhof – Jordi Samper-Montana
14.00 uur: Matwe Middelkoop – Daniel Gimeno-Traver
20.00 uur: Thomas Schoorel – Riccardo Belloti

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws