Andy Murray boekt historische Wimbledon overwinning

Andy Murray (ATP-2) heeft vandaag zijn tweede Grand Slam toernooi gewonnen. De 26-jarige Brit was in de finale van Wimbledon in straight sets te sterk voor Novak Djokovic (ATP-1): 6-4 7-5 en 6-4.

Aan het eind van de wedstrijd leek het dat Murray te veel last had van de zenuwen. Hij miste drie matchpoints, maar uiteindelijk was het bij het vierde wedstrijdpunt raak. ”Ik heb geen idee wat er allemaal gebeurde, ik kan me niets meer herinneren van die laatste game. Ik was zó geconcentreerd. Ik heb veel tegen Novak gespeeld, hij is een echte vechter, die al zo vaak uit verloren positie is teruggekomen. Dat maakte het extra zwaar”, aldus Murray.

Djokovic toonde zich na afloop een goede verliezer. Hij was blij voor Murray dat hij de titel in eigen land hield. “Ik besef dat de druk op Andy daardoor heel groot was. Iedereen verwachtte heel veel van hem, dat maakt dit succes alleen maar nog groter. Dat hij hier na die verloren finale van vorig jaar weer stond, is heel knap. Het was een eer om deel uit te mogen maken van deze finale”, liet de nummer één van de wereld weten.

Murray deed gewoon zijn best

Murray bleef erg kalm na zijn historische zege op Djokovic. “Iedereen wilde een Britse winnaar en ik deed mijn best. Ik hoop dat jullie er van hebben genoten.”

Naast de eeuwige roem, levert deze Grand Slam overwinning Murray in totaal 1,8 miljoen euro op. Daarnaast zal hij een aantal ATP-punten inlopen op rivaal Djokovic.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013