Andy Murray breekt met coach Ivan Lendl

De 26-jarige Andy Murray heeft de samenwerking met coach Ivan Lendl beëindigd. De Wimbledon 2013-kampioen heeft tot nu toe een teleurstellend seizoen, nadat hij zich eind vorig jaar liet opereren aan zijn rug. Murray en Lendl werkten twee jaar samen, waarin veel successen werden behaald.

‘Lazy English’ won in 2012 de gouden medaille op het Olympisch Tennistoernooi en won later dat jaar in New York zijn eerste Grand Slam. Afgelopen jaar voegde hij hier ook de titel op het heilige gras van Wimbledon aan toe.

”Meest succesvolle jaren uit mijn carrière”

“Ik ben Ivan extreem dankbaar voor zijn werk de afgelopen twee jaar. Het zijn de meest succesvolle jaren uit mijn carrière tot nu toe”, laat Murray via weten. “We hebben als team veel geleerd en dat zal de komende jaren van pas komen. We gaan nu kijken wat de volgende stap is en hoe we progressie kunnen boeken de komende tijd.”

Ook Lendl, zelf achtvoudig Grand Slam-winnaar, kijkt met een goed gevoel terug om de samenwerking met Murray. ”Werken met Andy was een geweldige ervaring voor mij. Hij is een fantastische kerel, ik ben blij dat ik hem heb kunnen helpen zijn doelen te bereiken. Nu is het tijd voor mijn eigen projecten, zoals het spelen van wedstrijden en demonstratiepartijen over de hele wereld. Daar geniet ik van. Ik zal Andy altijd blijven volgen en wens hem veel succes in deze nieuwe fase van zijn loopbaan.”