Andy Murray en Rafael Nadal in 2e ronde Masters-toernooi Rome 2013

Andy Murray (3)Andy Murray (ATP-2) en Rafael Nadal (ATP-5) komen op woensdag 15 mei voor het eerst in actie op het grote graveltoernooi in Rome. Murray neemt het op tegen Marcel Granollers (ATP-37) en ”Rafa” treft thuisspeler Fabio Fognini (ATP-25).

Andy Murray, de huidige nummer twee van de wereld, staat in de tweede ronde van het ATP 1000-toernooi in Rome tegenover Marcel Granollers. De Brit en Spanjaard beginnen om 13.20 uur aan hun partij.

Murray en Granollers hebben vier keer eerder tegen elkaar gespeeld. Drie keer was het Murray die als winnaar van de baan stapte. Slechts één keer werd er gewonnen door de 27-jarige Granollers, die was in 2005 op het gravel van Ettlingen.

Voor deze vijfde wedstrijd is het natuurlijk de nummer twee van de plaatsingslijst die de grote favoriet is. Liefhebbers kunnen de partij tussen Murray en Granollers live volgen via Unibet TV.

Voorbeschouwing: Rafael Nadal – Fabio Fognini

Zesvoudig winnaar Rafael Nadal speelt op woensdag 15 mei de laatste wedstrijd van de dag. Hij neemt het vanaf 21.00 uur op tegen de thuisspelende Fabio Fognini.

”Rafa” is door de overwinningen in Barcelona en Madrid alweer tien wedstrijden op rij ongeslagen. In totaal staat de teller op zesentwintig overwinningen op gravel, tegenover twee nederlagen.

Tegenstander Fognini begon sterk aan zijn gravelseizoen. De kleine Italiaan behaalde de halve finale in het Mexicaanse Acapulco en in Monte Carlo. Deze knappe prestatie werden opgevolgd door vroege nederlagen in Oeiras en Madrid.

Deze week boekte Fognini in de openingsronde een overwinning op landgenoot Seppi. De nummer eenentwintig van de wereld werd met grote cijfers aan de kant gezet: 6-4 6-1.

De bookmakers verwachten niet dat Fognini nog een keer weet te winnen van een hoger geplaatste speler, Nadal is favoriet. De partij is overigens te volgen via een stream van Unibet.

Overige wedstrijden woensdag 15 mei

Naast de wedstrijden van Murray en Nadal staan er vandaag nog een aantal mooie wedstrijden op het programma. Al deze wedstrijden zijn live te volgen via Unibet TV.

12.00 uur: Tsonga – Janowicz
12.00 uur: Youzhny – Simon
13.20 uur: Nishikori – Chardy
13.30 uur: Dolgopolov – Wawrinka
15.00 uur: Ferrer – Verdasco
19.00 uur: Troicki – Gulbis