Andy Murray gaat voor titelprolongatie op US Open 2013

Murray APimagesOp maandag 10 september 2012 won Andy Murray in New York zijn eerste Grand Slam toernooi. De Brit was in een spannende finale, die 4 uur en 54 minuten in beslag nam, in vijf sets te sterk voor Novak Djokovic. Het lukte de Serviër dus niet om zijn titel uit 2011 te prolongeren.

In zijn eerste twee wedstrijden op de US Open kreeg Murray erg weinig tegenstand, Alex Bogomolov jr. en Ivan Dodig werden zonder enige moeite aan de kant gezet. In de derde ronde tegen de Spanjaard Feliciano Lopez moest de Brit voor het eerst flink aan de bak. Dankzij drie gewonnen tiebreaks in vier sets plaatste de als derde geplaatste Murray zich voor de vierde ronde, die in straight sets gewonnen werd van hardhitter Milos Raonic.

In de kwartfinale tegen Marin Cilic verloor ”Lazy English” zijn eerste set, maar ook de Kroaat kon de Brit niet verrassen. Zodoende plaatste Murray zich voor de laatste vier, waar in eerste instantie Roger Federer als tegenstander werd verwacht. De Zwitser verloor echter van Tomas Berdych, die zich op mocht maken voor zijn eerste halve finale in New York. Berdych begon sterk aan zijn partij en won het eerste bedrijf, maar moest de overige drie sets aan Murray laten.

Het derde reekshoofd Murray bereikte dus zijn tweede finale in New York, waarin de als tweede geplaatste Novak Djokovic optrad als zijn tegenstander. In een geweldige finale, waarin ”Djoko” terug kwam van een 2-0 achterstand in sets, was de toen 25-jarige Murray uiteindelijk nipt te sterk.

Met zijn titel in New York mocht Murray 2.000 punten bijschrijven voor de wereldranglijst. Daarnaast ontving de Brit ook een cheque van maar liefst 1,9 miljoen dollar.

Afscheid van Andy Roddick

Voordat Andy Murray de finale in New York bereikt had, nam het Amerikaanse publiek afscheid van een van de grootste tennissers uit de Amerikaanse tennishistorie. Voormalig nummer één van de wereld Andy Roddick stopte namelijk met het spelen van professioneel tennis. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in de vierde ronde tegen Juan Martin Del Potro.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van maandag 26 augustus 2013 tot en met zondag 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013