Andy Murray in vijf sets langs Fernando Verdasco op Wimbledon 2013

Murray APImagesAndy Murray (ATP-2) is vanavond met de schrik vrijgekomen tegen Fernando Verdasco, de nummer 54 van de ATP-ranglijst. De Brit stond al snel tegen een 2-0 achterstand in sets, maar wist het tij te keren. Uiteindelijk stapte hij met een 4-6 3-6 6-1 6-4 en 7-5 overwinning van het Centre Court.

Na afloop van zijn partij liet Murray weten dat hij onder de indruk was van een ”goede, zeer goede” Verdasco. ”Vooral in de eerste set was hij ongelooflijk sterk. In de tweede set maakte ik nogal wat verkeerde keuzes. Gelukkig kon ik vanaf de derde set het initiatief nemen en houden. Hij bleef echter ook op achterstand er vol voor gaan”, aldus de 26-jarige Brit.

Murray staat in de halve finale van Wimbledon tegenover de verrassing van het toernooi, Jerzy Janowicz (ATP-22). De Pool was in zijn kwartfinale in straight sets te sterk voor landgenoot Lukasz Kubot (ATP-130). Een na afloop zeer geëmotioneerde Janowicz, die Poolse geschiedenis schreef, won met 7-5 6-4 en 6-4.

Djokovic in straight sets langs Berdych

Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich geplaatst voor de laatste vier op Wimbledon. De huidige nummer één van de wereld was in drie sets te sterk voor Tomas Berdych (ATP-6). Het werd 7-6 6-4 en 6-3 voor de Serviër. ”Djoko” profiteerde aan het eind van zowel de eerste als tweede set van kostbare missers van zijn Tsjechische opponent.

In de halve finale gaat Djokovic spelen tegen Juan Marin Del Potro (ATP-8). De boomlange Argentijn was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor het vierde reekshoofd David Ferrer (ATP-4): 6-2 6-4 7-6.

Toch leek het er in het begin niet op dat ”DelPo” er met de winst vandoor ging. Al in de eerste game van de partij gleed de Argentijn weg en kwam lelijk ten val. Na een korte blessurebehandeling kon hij de wedstrijd toch hervatten.

Halve finales heren enkelspel

Na vier boeiende tenniswedstrijden, zijn de halve finales van het heren enkelspel bekend. Topseed Novak Djokovic gaat het opnemen tegen Juan Martin Del Potro en publiekslieveling Andy Murray treft in Jerzy Janowicz de verrassing van het toernooi. Deze twee partijen worden op vrijdag 5 juli gespeeld.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013