Andy Murray – Kei Nishikori: Live tennis ATP World Tour Finals

Andy Murray – Kei Nishikori. De openingswedstrijd van de ATP World Tour Finals gaat dit jaar tussen Andy Murray (ATP-6) en Kei Nishikori, de huidige nummer vijf van de wereld. Deze partij staat om 15.00 uur Nederlandse tijd gepland.

Bekijk hier d live stream van Andy Murray – Kei Nishikori.

Voor de Japanner wordt het een erg speciale wedstrijd, want hij maakt zijn debuut in de O2 Arena. ‘’Ik ben verheugd dat ik mag debuteren op dit fantastische toernooi’’, sprak Nishikori. ‘’Ik moet me mentaal goed voorbereiden op mijn eerste wedstrijd. Andy speelt namelijk voor eigen publiek en zal dus flink gesteund worden.’’

Voor de 27-jarige Murray wordt het zijn zesde ATP World Tour Finals. Zijn beste resultaat is een plaats in de halve finale, deze behaalde hij in 2008, 2010 en 2012. Vorig jaar kwam de Brit door blessureleed niet in actie op het eindejaarstoernooi.

Roger Federer – Milos Raonic

De avondpartij gaat zondag 9 januari tussen Roger Federer (ATP-2) en debutant Milos Raonic (ATP-8). De 33-jarige Zwitser en tien jaar jongere Canadees worden om 21.00 uur Nederlandse tijd op de baan verwacht.

Zesvoudig winnaar Federer wil koste wat het kost goed beginnen aan het eindejaarstoernooi. ‘’Je wilt de eerste wedstrijd op dit toernooi niet verliezen’’, aldus ‘The FedExpress’. ‘’Je moet gewoon denken dat je je bevindt in de knock-out fase. Het voelt gek dat je bij een nederlaag nog in het toernooi zit, maar dit is nu eenmaal het format van dit toernooi.’’

Ruim een week geleden stonden Federer en Raonic voor het laatst tegenover elkaar. In de kwartfinale van het ATP 1000-toernooi in Parijs was het hardhitter Raonic die zijn eerste zege ooit boekte op Federer. De Canadees zegevierde met 7-6 en 7-5. De totale head-to-head stand is momenteel 6-1 in het voordeel van Federer.

Tsjechië op matchpoint in Fed Cup finale

Na de eerste speeldag staat Tsjechië al op matchpoint in de Fed Cup finale tegen Duitsland. Petra Kvitova en Lucie Safarova wisten hun enkelspel beide in straight sets te winnen. Kvitova won van Andrea Petkovic en Safarova was te sterk voor Angelique Kerber.

Dankzij de 2-0 voorsprong kan Kvitova de finale beslissen, wanneer ze weer te winnen van Kerber. Dit duel gaat om 13.00 uur van start. Na deze partij treft Safarova de 27-jarige Petkovic. Mocht Duitsland de stand in evenwicht brengen, dan zal een afsluitend dubbelspel de beslissing moeten brengen.