Andy Murray leidt Groot-Brittannië naar kwartfinale Davis Cup 2014

Andy Murray heeft afgelopen weekend een groot aandeel gehad in de Davis Cup-overwinning van Groot-Brittannië op de Verenigde Staten. De huidige nummer zes van de wereld was in San Diego te sterk voor Donald Young en Sam Querrey. Tussendoor was James Ward verantwoordelijk voor het tweede punt.

‘Lazy English’ was in de openingswedstrijd van deze interland in straight sets oppermachtig tegen Donald Young. De Brit gunde Young slechts zes games in drie sets. Het tweede enkelspel van vrijdag kende met James Ward een verrassende winnaar. De huidige nummer 175 van de wereld was namelijk in een spectaculaire vijfsetter te sterk voor Sam Querrey, de kopman van de Verenigde Staten.

Op zondag besliste Murray de Davis Cup-ontmoeting door in vier sets af te rekenen met Sam Querrey. Vervolgens besloot men het vijfde en laatste duel niet meer te spelen.

Mike en Bob Bryan redde de eer door op zaterdag het dubbelspel in het voordeel van de Verenigde Staten te beslissen. ‘The Bryan Brothers’ wonnen in vier sets van Colin Fleming en Dominic Inglot.

Kwartfinales Davis Cup Wereldgroep

Naast Groot-Brittannië plaatsen ook Tsjechië, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië, Kazachstan en Zwitserland zich voor de laatste acht van het landentoernooi. De kwartfinales, die van 4 april tot en met 6 april op het programma staan, zien er als volgt uit:

Tsjechië – Japan
Duitsland – Frankrijk
Groot-Brittannië – Italië
Kazachstan – Zwitserland

Play-off wedstrijden Davis Cup

De tennislanden die de eerste ronde van het Davis Cup toernooi niet overleefd hebben, waaronder Nederland, spelen in september een play-off wedstrijd voor handhaving in de Wereldgroep. De loting voor deze play-off wedstrijden vindt plaats op dinsdag 8 april.

Wedden op Davis Cup

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws