Andy Murray live in actie tegen Fernando Verdasco op Wimbledon 2013

Murray (3)Publiekslieveling Andy Murray (ATP-2) gaat het woensdag 3 juli opnemen tegen Fernando Verdasco (ATP-54). Op het spel staat een plek in de halve finale van het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld, Wimbledon. Beide heren verschijnen om 16.00 uur Nederlandse tijd op het Centre Court.

Na zijn overwinning in de vierde ronde, wilde Murray nog niet spreken over een eventuele titel op Wimbledon. ”Federer, Nadal en Serena Williams hebben hier verloren en hebben veel meer gewonnen dan ik”, aldus de huidige nummer twee van de wereld.

Murray en Berdych zijn geen onbekende voor elkaar. Deze partij stond al tien keer eerder op het programma. Acht maal was het de Brit die als winnaar van de baan stapte. De laatste partij tussen beide heren vond plaats op het ATP eindejaarstoernooi 2009. In de groepsfase was het Murray die met een 6-4 6-7 en 7-6 overwinning van de baan stapte.

Als we bookmaker Unibet moeten geloven, dan zal de Brit vandaag opnieuw de overwinning binnenslepen. Mocht Murray, die al vijftien graswedstrijden op rij ongeslagen is, daadwerkelijk weten te winnen, dan staat hij voor de vijfde keer in de halve finale van Wimbledon.

Jerzy Janowicz – Lukasz Kubot

In de laatste kwartfinale van Wimbledon 2013 staan twee Poolse tennissers tegenover elkaar. Jerzy Janowicz, de nummer 22 van de wereld, gaat het opnemen tegen Lukaz Kubot (ATP-130). De twee landgenoten verschijnen om 16.00 uur Nederlandse tijd op Court 1.

Janowicz heeft in een jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De Pool isdie een jaar geleden nog buiten de top 100 stond, liet aan ATPWorldTour.com het volgende weten: ”Ik heb een explosief karakter en ben een echte vechter. Tijdens een wedstrijd focus ik me op elke bal. Het gaat er niet om of ik goed speel, maar op ik de wedstrijd win.”

Tegen zijn landgenoot Kubot lijkt Janowicz de meeste kans te hebben op de overwinning. Kubot staat slechts op een 130e plaats van de wereldranglijst en boekte tot Wimbledon weinig aan spraakmakende resultaten.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013