Andy Murray meldt zich af voor ATP World Tour Finals 2013

Andy Murray, de nummer drie van de wereld, heeft zich afgemeld voor het eindejaarstoernooi van de ATP-Tour. De 26-jarige Brit is niet op tijd hersteld van de operatie aan zijn rug. Vorig jaar schopte ”Lazy English” het nog tot de laatste vier in de O2-Arena in Londen.

”Ik ben erg teleurgesteld dat ik dit jaar niet in staat ben om te spelen. Ik vind het geweldig om voor eigen publiek te spelen, want dat geeft altijd een geweldige atmosfeer”, vertelde Murray. ”Alle spelers kijken ernaar uit om in Londen mee te doen en ik zal er alles voor geven om me volgend jaar opnieuw te kwalificeren.”

Door het terugtrekken van Murray zijn er nog vijf plaatsen te vergeven voor de World Tour Finals 2013. Rafael Nadal, Novak Djokovic en David Ferrer hebben zich reeds geplaatst voor het indoortoernooi. Onder andere Juan Martin Del Potro, Tomas Berdych, Roger Federer, Stanislas Wawrinka en Richard Gasquet maken nog kans op deelname.

Resterende ATP-toernooien in 2013

Naast het Masters-toernooi, dat deze week in Shanghai wordt gehouden, staan er nog een zestal toernooien voorafgaand aan de World Tour Finals op het programma. Op maandag 14 oktober gaan er in Moskou, Wenen en Stokholm drie ATP 250-toernooien van start. Een week later staan in Valencia en Basel twee ATP 500-toernooien op het programma. Het laatste toernooi, waarop de tennissers de benodigde punten kunnen halen, staat van maandag 28 oktober tot en met zondag 3 november gepland in Parijs.

Aansluitend start op maandag 4 november in Londen het eindejaarstoernooi van de ATP-Tour. Op dit toernooi gaan de acht tennissers met de meest behaalde punten uitmaken wie de grote kampioen van 2013 wordt. Novak Djokovic is dit jaar de titelverdediger.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws