Andy Murray meldt zich af voor Roland Garros 2013

Andy Murray (3)De huidige nummer twee van de wereld, Andy Murray, gaat niet spelen op Roland Garros 2013. De Brit maakte dit dinsdag aan de BBC bekend. Hij heeft teveel hinder van een een rugblessure, welke op het Masters-toernooi in Rome al leidde tot opgave.

Direct na zijn opgave in Rome twijfelde Murray al of hij aan de start van Roland Garros kon verschijnen.. ”Om eerlijk te zijn, zou het me verbazen als ik Parijs haal”, zei hij. Gisteren hakte de winnaar van de US Open 2012 de knoop door. “Het is een zware beslissing geweest, want ik vind het altijd leuk om op Roland Garros te spelen, maar de medici adviseren mij om niet deel te nemen”, aldus een teleurgestelde Olympisch kampioen.

Murray heeft nu als doel om fit te verschijnen aan de start van Wimbledon 2013. In het grasseizoen, dat na afloop van Roland Garros begint, moet Murray zijn prijzen gaan halen. Voorafgaand aan het mooiste ”Slam” toernooi ter wereld, wil Murray ritme op doen op het ATP-toernooi van Queens. De Nederlanders Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker staan ook ingeschreven op dit grastoernooi in Londen.

Deelname Wawrinka voor Roland Garros twijfelachtig

Ook achter de naam van Stanislas Wawrinka staan nog vraagtekens. De 28-jarige Zwitser heeft een spiertje gescheurd in zijn bovenbeen, waardoor hij nog niet weet of hij kan spelen op Roland Garros. Deze blessure liep Wawrinka op tijdens het ATP 1000-toernooi in Rome.

Vandaag wordt meer bekend over zijn deelname, als hij een afspraak heeft met zijn arts. ”In het ergste geval sta ik zelfs weken of maanden aan de kant”, vertelde Wawrinka.

Afzeggen voor het grootste graveltoernooi ter wereld zou een grote teleurstelling zijn voor de nummer twee van Zwitserland. Wawrinka verkeert de laatste weken in grote vorm, wat zich uitbetaalde in drie ATP-finales. Zijn laatste finale speelde hij op het Masters-toernooi in Madrid, waarin Rafael Nadal met 6-2 6-4 te sterk was.