Andy Murray via Tommy Robredo naar vierde ronde op Wimbledon 2013

Andy Murray (3)Publiekslieveling Andy Murray (ATP-2) heeft zich vandaag geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. De 26-jarige Brit was in de derde ronde in straight sets te sterk voor Tommy Robredo (ATP-29). Murray stapte met een 6-4 6-2 en 7-5 overwinning van de baan.

Murray opende ijzersterk op het Centre Court, waar het dak vanwege de regen gesloten was. De Brit maakte weinig fouten, waardoor Robredo nauwelijks een kans kreeg. De Spaanse routinier keek daarom al snel tegen een ruime achterstand in sets aan.

Dat een 2-0 achterstand in sets niets wil zeggen, heeft Robredo tijdens Roland Garros meerdere malen bewezen. Echter lukte het de Spanjaard ditmaal niet om er een vijfde set uit te slepen. Murray besliste het duel door het derde bedrijf met 7-5 te winnen.

In de vierde ronde gaat Murray aantreden tegen de winaar van de partij tussen Troicki en Youzhny. Deze wedstrijd kon vandaag niet gespeeld worden vanwege de regen en staat nu zaterdag 29 juni op het programma.

Ferrer heeft moeite met landgenoot Bautista-Agut

David Ferrer (ATP-4) lijkt zich nog steeds niet op zijn gemak te voelen op gras. Ook in de derde ronde tegen Roberto Bautista-Agut (ATP-60) moest de nummer vier van de plaatsingslijst een set afstaan: 6-3 3-6 7-6 en 7-5.

Ferrer en Bautista-Agut moesten eigenlijk donderdag al de baan op, maar vanwege de regen was de wedstrijd gecancelled. Een dag later was Ferrer op Court 1 zeker niet foutloos, maar het was wel voldoende om Bautista-Agut aan de kant te zetten. In de derde ronde is Alexandr Dolgopolov zijn tegenstander. Mocht Ferrer deze wedstrijd overleven, dan volgt mogelijk een ontmoeting met Igor Sijsling. De Nederlander moet dan wel winnen van Ivan Dodig.

Stakhovsky onderuit tegen Melzer

Sergiy Stakhovsky (ATP-116) kan zijn koffers pakken op Wimbledon. De 27-jarige tennisser die in de tweede ronde voor een verrassing zorgde door te winnen van Roger Federer, ging in vier sets onderuit tegen Jurgen Melzer (ATP-37). De Oostenrijker was met 6-2 2-6 7-5 en 6-3 te sterk voor de reuzendoder uit Oekraïne.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013