Arantxa Rus doorbreekt slechte reeks op WTA-toernooi Bad Gastein

Rus APImagesArantxa Rus (WTA-262) heeft haar dramatische reeks zonder overwinningen doorbroken. De 21-jarige Nederlandse won in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Bad Gastein van Maria-Theresa Torro-Flor (WTA-57). Het werd 7-5 5-7 en 6-4 voor de speelster uit Monster.

Rus, die dit seizoen al twee keer van Torro-Flor had verloren, won voor het laatst een wedstrijd op WTA-niveau of hoger in augustus van vorig jaar. De Nederlandse overleefde toen in Dallas de eerste ronde van een hardcourttoernooi. Als gevolg van haar slechte vorm is Rus teruggevallen tot de 262e plek op de wereldranglijst, terwijl ze het seizoen nog begon als top 70-speelster.

In de tweede ronde speelt Rus tegen de winnares van de partij tussen de Spaanse Estrella Cabeza Candela (WTA-99) en de Sloveense Tadeja Majeric (WTA-127).

Niet alleen in het enkelspel, maar ook in het dubbel was de tennisster succesvol. Met haar Spaanse partner Ines Ferrer Suarez won ze in de eerste ronde van het dubbeltoernooi na een supertiebreak van het Italiaans/Duitse koppel Nicole Clerico/Anna Zaja: 6-1, 2-6, 10-4.

Bertens maakt rentree in Bad Gastein

Sneller dan verwacht maakt de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-66) haar rentree op de WTA-ranglijst. De 21-jarige Bertens treft in de eerste ronde de Zwitserse Viktorija Golubic, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi heeft bereikt.

Eigenlijk zou ze volgende week pas in Stanford haar rentree maken, maar aangezien Bertens tijdens de trainingen nauwelijks last had van haar enkel, doet ze op het gravel in Oostenrijk alweer mee.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws