Arantxa Rus en Kiki Bertens spelen op openingsdag Roland Garros 2013

Arantxa Rus (3)De 22-jarige Arantxa Rus (WTA-86) speelt op zondag 26 mei de openingswedstrijd van Roland Garros 2013 tegen Sara Errani (WTA-5). Beide dames verschijnen om 11.00 uur op Court Suzanne Lenglen, het tweede stadion in Parijs.

Rus zal met weinig vertrouwen uitkijken naar haar wedstrijd tegen de Italiaanse Errani. Haar drie eerdere wedstrijden tegen de verliezend finalist van vorig jaar gingen kansloos verloren. Geen één keer lukte het de Nederlandse om meer dan drie games te winnen tegen Errani.

De linkshandige Rus zal vertrouwen moeten putten uit haar eerdere deelnames in Parijs. In de drie edities waarin ze in het hoofdschema stond, verloor ze nog nooit in de eerste ronde. Haar hoogtepunt boekte ze afgelopen jaar, toen behaalde ze de vierde ronde van het grootste graveltoernooi ter wereld.

Het zal geen verrassing zijn dat Rus de wedstrijd niet ingaat als favoriet. Deze rol is weggelegd voor de huidige nummer vijf van de wereld.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Sorana Cirstea

Naast Rus, komt ook de tweede Nederlandse deelneemster op de eerste dag in actie. Kiki Bertens (WTA-56) speelt vanaf 13.45 uur tegen de nummer zesentwintig van de wereld, Sorana Cirstea. Deze wedstrijd staat gepland op Court 3.

Bertens speelde zestien gravelwedstrijden tot dusver, hiervan wist ze er negen te winnen. Haar beste prestatie dit jaar is een kwartfinale op de WTA-toernooien in Oeiras en Marrakech.

De Roemeense Cirstea had dit jaar minder succes op het gemalen baksteen. Ze verloor vijf van haar negen wedstrijden op deze ondergrond. Wel behaalde ze de halve finale op het hardcourttoernooi in Pattaya.

Bookmaker Unibet gaat uit van een overwinning van Bertens. Voor de Nederlandse zal dit haar eerste overwinning op Roland Garros worden.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.