Arantxa Rus en Richel Hogenkamp gaan voor halve finale op WTA-toernooi

Rus APImagesDe 22-jarige Aranxta Rus (WTA-262) en de één jaar jongere Richel Hogenkamp (WTA-278) komen vandaag in actie op het WTA-toernooi van Bad Gastein en Bastad. Op het spel staat een plek in de halve finale. Rus neemt het op tegen Yvonne Meusburger (WTA-86) en Hogenkamp treft de als derde geplaatste Klara Zakopalova (WTA-37).

De linkshandige Rus boekte gisteren haar tweede overwinning op rij. Na een knappe overwinning op Torro-Flor, was de Nederlandse ook te sterk voor Cabeza-Candela. Zodoende staat ze voor het eerst sinds Oeiras 2010 weer in de kwartfinale van een WTA-toernooi op gravel.

Kenners verwachten dat het bij twee overwinningen blijft voor de speelster uit Monster. Thuisspeelster Meusburger, in 2007 verliezend finalist op dit toernooi, lijkt de meeste kans te maken op plek in de halve finale.

Richel Hogenkamp – Klara Zakopalova

De 21-jarige Richel Hogenkamp staat vandaag voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van een WTA-toernooi. Voor een plek in de halve finale moet de Doetinchemse afrekenen met Klara Zakopalova. Deze wedstrijd staat morgen om 11.00 uur op het programma.

Hogenkamp wist in de tweede ronde op knappe wijze te winnen van de als zesde ingeschaalde Tsurenko. Toch liet de Nederlandse via Twitter weten niet tevreden te zijn met het vertoonde spel. Vandaag krijgt ze een herkansing tegen de Tsjechische Zakopalova, die vorige week nog in de halve finale van het WTA-toernooi in Palermo stond.

Ondanks haar sterke prestaties van deze week, gaat bookmaker Unibet er niet vanuit dat Hogenkamp zich plaatst voor de halve finale. Zakopalova, de nummer 37 van de wereld, is de grote favoriet voor de overwinning.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws