Arantxa Rus en Richel Hogenkamp in kwalificaties Australian Open 2014

In de nacht van donderdag 9 januari maken Arantxa Rus (WTA-154) en Richel Hogenkamp (WTA-202) hun opwachting in het vrouwen kwalificatietoernooi van de Australian Open 2014. Rus speelt om 00.00 uur Nederlandse tijd tegen Ekaterina Bychkova (WTA-159). Hogenkamp neemt het vanaf 04.30 uur Nederlandse tijd op tegen Ana Vrljic (WTA-217).

Arantxa Rus – Ekaterina Bychkova

Arantxa Rus is de eerste Nederlandse die haar opwachting maakt op het Australische hardcourt. Om 00.00 uur treft ze Ekaterina Bychkova, de nummer 159 van de WTA-ranglijst.

Rus en Bychkova hebben in het verleden drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De head-to-head tussenstand is momenteel 2-1 in het voordeel van de 28-jarige Bychkova. Rus boekte haar enige overwinning op het hardcourttoernooi in Barnstaple 2010, het werd toen 7-6 6-4 voor de Nederlandse.

Bookmaker Unibet verwacht dat Rus vannacht haar tweede overwinning boekt op Bychkova. Op een overwinning van de 23-jarige speelster uit Monster staat een quote van 1.70. Een zege van Bychkova wordt gewaardeerd met 2.10.

Richel Hogenkamp – Ana Vrljic

De 21-jarige Richel Hogenkamp speelt om 04.30 uur Nederlandse tijd haar eerste wedstrijd op het complex van de Australian Open. De nummer 202 van de wereld treft Ana Vrljic uit Kroatië.

Hogenkamp speelde in Auckland haar enige toernooi van dit seizoen. De Nederlandse won hier haar eerste twee kwalificatiewedstrijden, maar moest in de beslissende ronde buigen voor Sharon Fichman.

De Kroatische Vrljic reisde met weinig wedstrijdritme af naar Melbourne. De afgelopen twee maanden speelde de 29-jarige welgeteld één wedstrijd, op het ITF-toernooi in Hong Kong. In de eerste ronde verloor ze in drie sets van de Japanse Junri Namigata.

Ik denk dat Hogenkamp over genoeg kwaliteiten beschikt om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde in ‘Down Under’. Mijn verwachting is dat ze met een 2-0 overwinning van de baan stapt.

De Bakker wint, Westerhof verliest in kwalificaties Australian Open

Afgelopen nacht kwamen de eerste Nederlandse mannen in actie tijdens het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. Thiemo de Bakker is de enige die zich plaatste voor de tweede ronde. De Hagenaar was in een spannende wedstrijd met 7-5 6-4 van wildcardspeler Andrew Whittington.

Boy Westerhof slaagde er niet in om zijn eerste ronde partij te winnen. De 28-jarige tennisser verloor na een lange wedstrijd nipt van Rui Machado uit Portugal: 6-4 6-7 4-6.

Verdien geld dankzij Rus

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Rus en Bychkova, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlandse. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014