Arantxa Rus en Thiemo de Bakker loten erg zwaar op Roland Garros 2013

roland garros french open tennisZojuist heeft de loting voor het hoofdtoernooi van Roland Garros 2013 plaatsgevonden. Voor Robin Haase (ATP-69) heeft de loting goed uitgepakt, dit is in mindere mate het geval voor Igor Sijsling (ATP-68) en Kiki Bertens (WTA-56). Arantxa Rus (WTA-86) en Thiemo de Bakker (WTA-92) hadden zeker gehoopt op een andere tegenstander.

Zowel Rus als de Bakker treft in de openingsronde een tegenstander van formaat. De 22-jarige Rus krijgt de ondankbare taak om in de openingsronde aan te treden tegen de verliezend finalist van vorig jaar, Sara Errani (WTA-5). Beide dames hebben in het verleden al drie keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarin Errani in geen enkele wedstrijd meer dan drie games (!) verloor. Een verre terugval op de wereldranglijst dreigt, aangezien Rus een vierde ronde van vorig jaar te verdedigen heeft.

Ook de Bakker moet flink aan de bak. De nummer tweeënnegentig van de wereld speelt in de eerste ronde tegen Stanislas Wawrinka (ATP-11). De Zwitser verkeert de laatste maanden in uitstekende vorm en stond onlangs nog in de finale van het Masters-toernooi in Madrid. Toch is het nog niet helemaal zeker dat Wawrinka meedoet aan Roland Garros. Hij kampt momenteel met een gespierd scheurtje in zijn bovenbeen.

De Nederlandse Bertens staat in de eerste ronde tegenover de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer zesentwintig van de wereld. Haar beste prestatie van dit jaar is een halve finale op het hardcourtoernooi in Pattaya. Op gravel heeft ze dit jaar nog weinig gepresteerd. Hier liggen dus kansen voor Bertens!

Sijsling, die later vandaag eerst nog in actie komt op het graveltoernooi in Dussendorf, is gekoppeld aan Jurgen Melzer (ATP-37). Deze partij kan gezien worden als opwarmertje voor de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk in september. Indien Sijsling zijn vorm van deze week vast kan houden, dan maakt hij zeker kans op de overwinning.

Haase heeft op papier de beste loting voor Roland Garros. De 26-jarige Nederlander staat in de eerste ronde tegenover thuisspeler Kenny de Schepper, de nummer negentig van de wereld. Het lijkt voor Haase de ultieme kans om zijn beste prestatie op het grootste graveltoernooi te evenaren.