Arantxa Rus en Thomas Schoorel winnen in Challenger-toernooien

Arantxa Rus (WTA-216) is erin geslaagd om de eerste ronde van het ITF-toernooi in Sevilla te overleven. Thomas Schoorel (ATP-196), die deze week uitkomt op het Challenger-toernooi in Sibiu, won ook zijn eerste ronde partij.

De 22-jarige Rus was in de openingsronde een maatje te groot voor Myrtille Georges (WTA-302). De Française werd met 6-2 en 6-2 aan de kant gezet door de nummer 216 van de wereld. Rus, die doorgaans veel moeite in haar eigen servicegames heeft, stond slechts één keer haar game af. Zelf sloeg ze vijf maal toe op de service van Georges.

De boomlange Schoorel had in zijn partij weinig moeite met Peter Torebko (ATP-464). De linkshandige tennisser brak zijn tegenstander vier keer en werkte zelf alle breakkansen weg. Schoorel, als negende geplaatst op het Roemeense gravel, speelt in de tweede ronde tegen Roberto Macora of Jaroslav Pospisil.

Huta Galung verliest opnieuw in eerste ronde

Jesse Huta Galung (ATP-96) is in het Franse Orléans tegen een snelle nederlaag aangelopen. De Haarlemmer verloor in de eerste ronde van dit indoortoernooi van Flavio Cipolla, de nummer 185 van de wereld. De Italiaan was met 7-5 2-6 en 6-2 te sterk voor Huta Galung. Opvallend is dat de drie eerdere confrontaties tussen Huta Galung en Cipolla gewonnen werden door de Nederlander.

Het is voor de tweede week op rij dat Huta Galung al na de eerste ronde klaar is. Vorige week verloor de Nederlander in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi in Metz. Toen was het Kenny de Schepper die met grote cijfers wist te winnen van de nummer 96 van de wereld.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws